Sfeervolle avonden met duurzame solar lichtsnoeren

Solar lichtsnoeren bieden de ideale combinatie van functionaliteit en gezelligheid. Deze lichtsnoeren werken volledig op zonne-energie, wat betekent dat je geen stopcontact nodig hebt en energie bespaart. Mijn selectie bestaat uit goede kwaliteit weerbestendige lichtsnoeren met een IP waarde van 65. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor elk seizoen en zelfs bestand zijn tegen sneeuw. Zo heb je direct je kerstverlichting in de tuin geregeld!

Ontdek hoe eenvoudig het is om je buitenruimte om te toveren met deze duurzame en gebruiksvriendelijke verlichtingsoplossingen.

Veel plezier met het uitkiezen!
Marion

Tip: wil je weten wat de trends zijn? Lees dan mijn artikel Trends in solar tuinverlichting 2024.

Overzicht solar lichtsnoeren

In onderstaand overzicht vind je de beste solar lichtsnoeren. Ik heb ze nauwkeurig geselecteerd: stuk voor stuk zijn ze van een goede en mooie kwaliteit. Om een goede keuze te maken heb ik op deze pagina ook een overzichtje gemaakt waarop je moet letten als je zo’n lichtsnoer wilt aanschaffen en geef ik je verschillende tips.
Geef je de voorkeur aan een lichtsnoer op netstroom? Bekijk de top 8 dan hier bij Tuinhappiness.

Hier zijn de solar lichtsnoeren, ik beschrijf ze stuk voor stuk onder deze tabel:

Iplux Venice solar lichtsnoer
1. Iplux Venice solar lichtsnoer

Mijn topper,
zie persoonlijk advies
Ozocozy solar lichtsnoer
2. Ozocozy solar lichtsnoer

Ingebouwde lussen en flexibele montagemogelijkheden
Partizzle solar lichtsnoer
3. Partizzle solar lichtsnoer

Verschillende dimstanden
Luminart solar lichtsnoer
4. Luminart solar lichtsnoer

Groot zonnepaneel, dus langdurige verlichting
Tigioo solar lichtsnoer
5. Tigioo solar lichtsnoer

Multicolor en dimbaar
Shine solar lichtsnoer
6. Shine solar lichtsnoer

Instelbare lichtsterkte en timer

A Sunny Day solar lichtsnoer
7. A Sunny Day solar lichtsnoer

Ook oplaadbaar via USB
Homèlle solar lichtsnoer
8. Homèlle solar lichtsnoer

Kort snoer (3 meter) met 20 lampjes
Iplux Venice solar lichtsnoer 1

Mijn persoonlijke topper!

Het Iplux Venice solar lichtsnoer is van hoge kwaliteit en staat garant voor een extra lange levensduur. Volledig IP65 waterproof, dus het gehele jaar te gebruiken. Hij is ook verkrijgbaar in 15 meter lengte.
De 30 lampen verspreiden een warm wit licht. Dankzij het sterke zonnepaneel heeft het lichtsnoer een brandduur tot wel 15 uur lang. Het lichtsnoer schakelt automatisch in zodra de zon ondergaat en weer uit als de zon opkomt. Bedien het lichtsnoer via de meegeleverde afstandsbediening en kies uit verschillende lichtstanden.

Top 8 beste solar lichtsnoeren 2024


1. Iplux Venice solar lichtsnoer

Het Iplux® Venice solar lichtsnoer is een luxe en sfeervolle verlichtingsoptie voor uw tuin of terras. Dit 10 meter lange lichtsnoer, voorzien van 30 LED lampen, biedt warm wit licht en heeft een indrukwekkende brandduur tot 15 uur. Met verschillende lichtstanden bedienbaar via een premium afstandsbediening, creëert u eenvoudig een romantische sfeer geïnspireerd op het prachtige Venetië. Het krachtige 5.5W zonnepaneel laadt zelfs op bewolkte dagen, terwijl de duurzame LiFePO-accu jarenlang meegaat. Dankzij het robuuste, waterdichte ontwerp is dit lichtsnoer geschikt voor gebruik het hele jaar door. Geniet van eenvoudige installatie en een duurzame, elegante verlichting voor lange zomeravonden.

Voor- en nadelen:

 • Lange brandduur: Tot wel 15 uur verlichting op één laadcyclus.
 • Eenvoudige bediening: Verschillende lichtstanden en timers via premium afstandsbediening.
 • Duurzaamheid: Waterdicht ontwerp en hoogwaardige materialen voor lange levensduur.
 • Makkelijk te installeren: Flexibele plaatsingsopties met grondspies of wandmontage.
 • Hoge prijs: De luxueuze en hoogwaardige eigenschappen komen met een hoger prijskaartje in vergelijking met gemiddelde solar lampen.

2. Ozocozy solar lichtsnoer

Het Ozocozy solar lichtsnoer is ideaal voor dagelijks gebruik en perfect voor het verlichten van je veranda, terras, tuin of zwembad. Met een robuuste rubberen constructie kan het snoer jarenlang slecht weer doorstaan. Het efficiënte zonnepaneel absorbeert overdag zonne-energie en zet dit om in elektriciteit, opgeslagen in een ingebouwde lithiumbatterij. Het snoer schakelt automatisch aan bij zonsondergang en uit bij zonsopgang, dankzij de lichtregeltechnologie. Het IP65 waterdichte ontwerp garandeert probleemloos gebruik, zelfs bij slecht weer. De duurzame kunststof LED-lampen en het professionele ABS-kunststof snoer zorgen voor een lange levensduur. Installatie is eenvoudig met ingebouwde lussen en meerdere montagemogelijkheden. Geniet van verschillende lichtstanden om een warme en stijlvolle sfeer te creëren.

Voor- en nadelen:

 • Weerbestendig: IP65 waterdicht ontwerp voor probleemloos gebruik bij alle weersomstandigheden.
 • Eenvoudige installatie: Ingebouwde lussen en flexibele montagemogelijkheden voor muur- en grondmontage.
 • Energie-efficiënt: Zonnepaneel converteert effectief zonne-energie, bespaart elektriciteit en beschermt het milieu.
 • Duurzaam materiaal: Kunststof LED-lampen en hard ABS-kunststof snoer voor een lange levensduur.
 • Beperkte uitbreidingsopties: Voor het verlengen van het lichtsnoer zijn specifieke Ozocozy kabels nodig, wat extra kosten kan betekenen.

3. Partizzle solar lichtsnoer

Het Partizzle solar lichtsnoer, voorzien van 15 warme LED-lampjes, biedt een sfeervolle uitstraling voor elke buitenruimte. Met het vernieuwde Type-C USB zonnepaneel kun je de helderheid aanpassen aan je behoeften, met vier dimstanden: 100%, 75%, 50% en 25%. De slimme lichtsensor technologie zorgt ervoor dat het paneel overdag zonlicht opvangt en ’s nachts automatisch de verlichting inschakelt. De krachtige batterij levert tot 12 uur continu licht op één lading. Het lichtsnoer is IP65 waterdicht en bestand tegen extreme weersomstandigheden, dankzij het duurzame 2-laags LED-gloeidraadontwerp. De slagvaste, anti-UV PET-lampen breken niet en verkleuren niet. Met ingebouwde lussen en meegeleverde accessoires is het eenvoudig te installeren.

Voor- en nadelen:

 • Verstelbare helderheid: Vier dimstanden om de helderheid naar wens aan te passen.
 • Weerbestendig: IP65 waterdichte technologie maakt het geschikt voor alle seizoenen.
 • Duurzaam materiaal: Slagvaste en anti-UV PET-lampen die niet breken of verkleuren.
 • Eenvoudige installatie: Ingebouwde lussen en meegeleverde haken en kabelbinders voor eenvoudige ophanging.
 • Beperkte batterijduur op hoge helderheid: Bij maximale helderheid kan de batterijduur korter zijn, waardoor frequent opladen nodig is.

4. Luminart solar lichtsnoer

Het Luminart solar lichtsnoer biedt een sfeervolle verlichting voor je tuin zonder het gedoe van stopcontacten. Dit 7,5 meter lange snoer heeft 25 duurzame LED-lampen die werken op zonne-energie, wat geen stroomverbruik betekent. Met een instelbare lichtmodus kun je kiezen voor constant, rustig, of snel knipperend licht. Het grote zonnepaneel zorgt voor snelle oplaadcapaciteit, en de IP65-classificatie maakt het lichtsnoer water- en stofbestendig. Met een 4400mAh lithium-ion batterij geniet je van langdurige verlichting. Dankzij de parallelle schakeling is het eenvoudig om kapotte lampen te vervangen. Transformeer je tuin in een sfeervolle oase, zelfs op regenachtige dagen, met de Luminart solar verlichting.

Voor- en nadelen:

 • Geen stroomverbruik: Werkt volledig op zonne-energie, wat kosten bespaart en milieuvriendelijk is.
 • Snelle oplaadcapaciteit: Groot zonnepaneel en 4400mAh batterij zorgen voor langdurige verlichting.
 • Duurzaam en weerbestendig: IP65-classificatie maakt het lichtsnoer water- en stofbestendig.
 • Eenvoudige vervanging: Parallelle schakeling maakt het eenvoudig om kapotte lampen te vervangen.
 • Beperkte lengte: Met 7,5 meter kan het lichtsnoer te kort zijn voor grotere tuinen of buitenruimtes.

5. Tigioo solar lichtsnoer

Transformeer je tuin met het Tigioo solar lichtsnoer en creëer een overweldigende ervaring. Dit plug & play lichtsnoer werkt op zonne-energie en is eenvoudig te installeren dankzij de uitgebreide Nederlandse handleiding. Met speelse, schitterende kleuren en 8 verschillende standen voeg je een magische sfeer toe aan elke gelegenheid, of het nu een gezellig diner, BBQ, of feestje is. Het lichtsnoer is weerbestendig, draadloos, en milieubewust. Dankzij de ingebouwde lichtsensor schakelt de verlichting automatisch in bij het donker worden, maar je kunt het ook handmatig bedienen. De 700 cm lange snoer, waarvan 500 cm verlicht, biedt heldere en duurzame verlichting.

Voor- en nadelen:

 • Eenvoudige installatie: Plug & play ontwerp met een duidelijke Nederlandse handleiding.
 • Veelzijdige verlichting: Acht verschillende standen voor elke gelegenheid.
 • Weerbestendig: Waterdicht ontwerp zorgt voor probleemloos gebruik bij alle weersomstandigheden.
 • Automatisch schakelen: Ingebouwde lichtsensor voor automatische in- en uitschakeling bij zonsondergang en zonsopgang.
 • Niet dimbaar: Geen mogelijkheid om de helderheid aan te passen, wat minder flexibel is voor diverse lichtbehoeften.

6. Shine solar lichtsnoer

Creëer gezelligheid in je tuin met het Shine solar lichtsnoer. Deze 15 meter lange slinger met 15 LED-lampjes is ideaal voor elke gelegenheid. Dankzij de IP65 stof- en waterdichtheid en het heavy-duty ontwerp is de verlichting het hele jaar door geschikt voor buitengebruik. Overdag laadt het lichtsnoer zichzelf op via zonne-energie, zodat de lampjes ’s avonds automatisch aangaan. Geen stopcontact nodig! Met de afstandsbediening stel je eenvoudig de lichtsterkte en timerfunctie in. Een meegeleverde adapter maakt aansluiting op het lichtnet mogelijk. Dit klassieke, robuuste ontwerp is perfect voor verjaardagen, barbecues, en andere tuinavonden, en biedt de perfecte sfeer voor elke setting.

Voor- en nadelen:

 • Duurzaam en milieuvriendelijk: Werkt op zonne-energie, geen stopcontact of batterijen nodig.
 • Weerbestendig: IP65 rating maakt het bestand tegen stof en krachtige waterstromen.
 • Flexibele installatie: Kan overal worden opgehangen, zowel binnen als buiten, zonder stopcontact.
 • Eenvoudige bediening: Afstandsbediening met lichtinstellingen en timerfunctie voor de perfecte sfeer.
 • Afhankelijk van zonlicht: De efficiëntie van opladen en lichtduur is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht overdag, wat minder ideaal kan zijn in de winter of bij bewolkt weer.

7. A Sunny Day solar lichtsnoer

Het A Sunny Day solar lichtsnoer is perfect voor het creëren van sfeervolle buitenverlichting. Dit 7,5 meter lange snoer is voorzien van 25 warme, witte glazen LED-lampjes en wordt geleverd met twee gratis reservelampen. Geschikt voor zowel binnen als buiten dankzij de volledige waterbestendigheid (IP65). Het lichtsnoer werkt op zonne-energie, maar kan ook via USB worden opgeladen. Het zonnepaneel heeft een automatische sensor die de lampjes inschakelt zodra het donker wordt. Met een extra lang aansluitsnoer van 2,5 meter en drie lichtstanden (rustig knipperen, snel knipperen of constant branden) is dit snoer ideaal voor allerlei gelegenheden, van tuinfeesten tot ontspannen avonden.

Voor- en nadelen:

 • Volledig waterbestendig: Geschikt voor alle weersomstandigheden, zowel binnen als buiten.
 • Duurzaam en flexibel: Werkt op zonne-energie en kan via USB worden opgeladen.
 • Eenvoudige installatie: Extra lang aansluitsnoer en automatische sensor voor gemak.
 • Inclusief reserve: Twee gratis reservelampjes en parallelle schakeling zorgen voor continu licht.
 • Beperkte lengte: Met 7,5 meter kan het snoer te kort zijn voor grotere buitenruimtes.

8. Homèlle solar lichtsnoer

Het Homèlle solar lichtsnoer zorgt voor een warme en levendige sfeer in je tuin, het hele jaar door. Dit lichtsnoer werkt op zonne-energie, waardoor het zowel milieubewust als praktisch is. Met 20 LED-lichtballen op een 3 meter lange snoer, biedt het acht verschillende standen om elke gelegenheid sfeervol te verlichten. De automatische aan-/uitschakelaar zorgt voor gemak: de lichten gaan aan bij schemering en dimmen bij zonsopkomst. Het robuuste, waterdichte (IP65) ontwerp maakt het lichtsnoer bestand tegen alle weersomstandigheden. Eenvoudig te installeren zonder stopcontact, en perfect voor elke feestelijke setting of dagelijks gebruik. Geniet zorgeloos van de gezellige verlichting.

Voor- en nadelen:

 • Milieuvriendelijk: Werkt op zonne-energie, wat goed is voor het milieu.
 • Automatische bediening: Aan-/uitschakelaar bij schemering en zonsopkomst.
 • Weerbestendig: IP65 beveiliging maakt het bestand tegen alle weersomstandigheden.
 • Veelzijdige instellingen: Acht verschillende standen voor elke gelegenheid.
 • Beperkte lengte: Met een totale lengte van 5 meter kan het snoer te kort zijn voor grotere tuinen of uitgebreide decoraties.

Solar lichtsnoer kopen? Hier moet je op letten

Bij het kopen van een solar lichtsnoer zijn er enkele belangrijke aspecten om in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw behoeften. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

Lengte van het snoer

Bepaal hoe lang het lichtsnoer moet zijn om de gewenste ruimte te verlichten. Meet de afstand die je wilt bedekken en kies een snoer dat lang genoeg is om je plannen te realiseren.

Aantal en type lampjes

Kijk naar het aantal lampjes en het type licht dat ze produceren. LED-lampjes zijn energiezuinig en gaan lang mee. Overweeg of je warm wit licht wilt voor een gezellige sfeer of juist kleurrijke lampjes voor feestelijke gelegenheden.

Weerbestendigheid

Met een IP65-classificatie of hoger ben je er zeker van dat het snoer bestand is tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. De snoeren uit mijn selectie hebben allemaal deze IP65 waarde.

Oplaadtijd en brandduur

Controleer hoe lang het duurt om de batterij volledig op te laden en hoe lang de lampjes kunnen branden op een volle lading. Een goede solar lichtsnoer moet voldoende licht geven voor een hele avond na een dag opladen.

Automatische aan/uit-functie

Veel solar lichtsnoeren hebben een ingebouwde lichtsensor die de lampjes automatisch inschakelt bij schemering en uitschakelt bij zonsopkomst. Dit is handig en bespaart energie.

Installatiegemak

\Kies een lichtsnoer dat eenvoudig te installeren is. Kijk of het wordt geleverd met alle benodigde accessoires zoals grondspiezen, haken of bevestigingsmaterialen.

Extra functies

Sommige lichtsnoeren bieden extra functies zoals verschillende lichtstanden (bijvoorbeeld knipperend of constant licht) en een afstandsbediening voor extra gemak. Overweeg of deze extra’s belangrijk voor je zijn.

Door op deze punten te letten, zorg je ervoor dat je een solar lichtsnoer kiest dat perfect aansluit bij jouw wensen en je buitenruimte op een duurzame en sfeervolle manier verlicht.

Waarom je kunt vertrouwen op mijn selectie

Vraag je je af waarom je mij en mijn team zou moeten vertrouwen met jouw keuze? Hier zijn enkele steengoede redenen:

 • Ervaring: We hebben jarenlange ervaring met tuinproducten en kennen de ins en outs.
 • Objectiviteit: We zijn niet gebonden aan merken. Onze aanbevelingen zijn gebaseerd op kwaliteit, niet op commissies.
 • Feedback: We luisteren naar onze lezers. Jullie feedback helpt ons continu verbeteren.
 • Passie: We houden gewoon van buiten zijn en gezelligheid. Net als jij! Daarom willen we dat je de beste ervaring hebt.

Kortom, we zijn hier om jou te helpen de beste keuze te maken, zonder gedoe. Vertrouw dus gerust op ons!

Veelgestelde vragen over solar lichtsnoeren

Solar lichtsnoeren werken door zonne-energie op te vangen via een zonnepaneel. Overdag zet het zonnepaneel zonlicht om in elektriciteit, die wordt opgeslagen in een ingebouwde batterij. Wanneer het donker wordt, schakelt een lichtsensor de lampjes automatisch aan, zodat je tuin of terras verlicht wordt zonder dat je een stopcontact nodig hebt.

Ja, de meeste solar lichtsnoeren zijn ontworpen om de hele nacht te branden na een volledige dag opladen. De exacte brandduur hangt af van de kwaliteit van het zonnepaneel, de capaciteit van de batterij, en de hoeveelheid zonlicht die het paneel gedurende de dag opvangt. Op een zonnige dag kun je doorgaans rekenen op 8 tot 12 uur verlichting.

Absoluut! De door mij geselecteerde solar lichtsnoeren zijn weerbestendig en hebben een IP65-classificatie, wat betekent dat ze bestand zijn tegen regen, wind, stof en andere weersomstandigheden. Dit maakt ze ideaal voor gebruik het hele jaar door, ongeacht het weer.

Het installeren van een solar lichtsnoer is eenvoudig en vereist geen gereedschap of technische kennis. Bevestig het zonnepaneel op een plek waar het voldoende zonlicht ontvangt, zoals op een muur, schutting of in de grond met een grondspies. Hang het lichtsnoer op de gewenste plek, bijvoorbeeld langs een hek, om een boom, of op een pergola. Volg de meegeleverde instructies voor een probleemloze installatie.

Ja, solar lichtsnoeren zijn milieuvriendelijk omdat ze op zonne-energie werken en geen elektriciteit uit het net verbruiken. Dit helpt niet alleen je energierekening laag te houden, maar draagt ook bij aan de vermindering van je ecologische voetafdruk. Door te kiezen voor solar verlichting, maak je een duurzame keuze voor je buitenverlichting.