Een vuurtafel is het hart van jouw tuin

Vuurtafels combineren de gezelligheid van een kampvuur met de stijl en functionaliteit van een tafel, waardoor ze de perfecte aanvulling vormen op elke tuin, patio of veranda.
Gemaakt van diverse materialen zoals hoogwaardig beton, aluminium, of een combinatie van hout en metaal, is er altijd een vuurtafel die bij jouw buiteninrichting past.
Vuurtafels zijn niet alleen een bron van warmte; ze zijn een plek waar herinneringen worden gemaakt.

Twijfel je tussen een vuurtafel of een tafelhaard, lees dan dit artikel: Vuurtafel of tafelhaard? Dit zijn de verschillen!

Hier mijn top 8!
Marion

Overzicht vuurtafels

In onderstaand overzicht vind je de beste én mooiste vuurtafels. Ik heb ze nauwkeurig geselecteerd: stuk voor stuk zijn ze van een goede en mooie kwaliteit.
Een alternatief voor een vuurtafel is een tafelhaard, die je natuurlijk ook hier bij Tuinhappiness kunt vinden.

Elementi Hampton vuurtafel
1. Elementi Hampton vuurtafel

Mijn topper,
zie persoonlijk advies
Happy Cocooning vuurtafel 1
2. Happy Cocooning vuurtafel

Van onverwoestbaar composiet, verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen.
Teamson Home vierkante vuurtafel beton
3. Teamson Home vierkante vuurtafel

Met accessoires zoals lavastenen, retoucheerverf en een gehard glazen windschild.

Elementi+ Carpertee vuurtafel
4. Elementi+ Carpertee vuurtafel

Vezelbeton met elegant grijze zandsteenlook.
Elementi Ubinas vuurtafel
5. Elementi Ubinas vuurtafel

Het zusje van mijn topper!
Vuurtafel Stone Island
6. Vuurtafel Stone Island

Aluminium, keuze uit drie kleuren.
Modeno Itasy vuurtafel
7. Modeno Itasy vuurtafel

Van vezelbeton met zwarte betonlook
Cosiflow Straight vuurtafel
8. Cosiflow Straight vuurtafel

Keuze uit aluminium of een combinatie van aluminium en teakhout.

Mijn persoonlijke topper!

Het zal je niet verbazen dat de Elementi Hampton vuurtafel mijn favoriet is!
Deze loungetafel is gemaakt van vezelbeton en is 142 cm lang, 81 cm breed en 35 cm hoog. De brander heeft een indrukwekkende lengte van 76 cm en is van roestvrijstaal.
De tafel heeft een elektronische vonkontsteking. Met de meegeleverde drukregelaar hoef je alleen nog een gasfles aan te sluiten en je tafel is klaar voor warmte en gezelligheid.
Ik realiseer me dat deze haard een behoorlijk prijskaartje heeft. Maar door de onverwoestbare uitvoering van deze tafel zal je er vele jaren probleemloos plezier van hebben. Een goede investering dus!

Top 8 beste én mooiste vuurtafels 2024


1. Elementi Hampton vuurtafel

De Elementi Hampton Vuurtafel combineert stijl en functionaliteit in een elegant design, perfect voor het verhogen van de sfeer in buitenruimtes. Gemaakt van duurzaam vezelbeton met een grijze betonlook, is deze gashaard niet alleen een blikvanger, maar biedt het ook warmte en comfort met een warmteafvoer tot 45.000 BTU. Het elektronische ontstekingssysteem zorgt voor gemakkelijke bediening, terwijl de meegeleverde lavastenen een natuurlijke uitstraling geven. Geschikt voor zowel losse gasflessen als aansluiting op de hoofdgasleiding, met speciale koppelstukken voor Nederlandse en Belgische gasflessen, biedt deze vuurtafel veelzijdigheid en gemak. Bovendien is de tafel direct klaar voor gebruik, waardoor je onmiddellijk van de warmte en sfeer kunt genieten.

Voor- en nadelen:

 • Stijlvol design: Duurzaam vezelbeton met een grijze betonlook, perfect voor elke buitenruimte.
 • Eenvoudige bediening: Direct gebruiksklaar met een elektronisch ontstekingssysteem.
 • Flexibele aansluitmogelijkheden: Geschikt voor zowel losse gasflessen als aansluiting op de hoofdgasleiding.
 • Set aan accessoires: Personaliseer en verhoog de sfeer met diverse accessoires.
 • Installatievereisten: Voor aansluiting op de hoofdgasleiding is professionele installatie vereist, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

2. Happy Cocooning vuurtafel

De Happy Cocooning vuurtafel is een echte aanwinst voor iedere tuin, die niet alleen functioneel is als buitenhaard, maar ook als een stijlvol tuinmeubel dient. Met zijn robuuste uitstraling in antraciet en gemaakt van onverwoestbaar composiet, belooft deze vuurtafel jarenlang plezier. Het unieke aan deze tafel is de combinatie van praktische bruikbaarheid met stijlvolle aantrekkingskracht, verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen voor elke tuinstijl. De gasbrander zorgt voor een veilige en gemakkelijke bediening, zonder de nadelen van rondvliegende vonken of rook. Bovendien is de vuurtafel onderhoudsvriendelijk en inclusief sfeerverhogende accessoires zoals keramische houtblokken en lava stenen.

Voor- en nadelen:

 • Weerbestendig: Gemaakt van duurzaam en licht composiet materiaal, eenvoudig te verplaatsen.
 • Veilig & handig: Geen last van rondvliegende vonken of rook dankzij de gasbrander.
 • Aantrekkelijk: Beschikbaar in diverse kleuren en vormen, passend bij elke tuinstijl.
 • Onderhoudsvriendelijk: Inclusief sfeerverhogende accessoires voor extra gemak.
 • Gasfles nodig: Afhankelijkheid van gasvoorraad en de noodzaak voor een verborgen ruimte voor de gasfles. ​

3. Teamson Home vierkante vuurtafel

De Teamson Home vierkante vuurtafel biedt een perfecte balans tussen functionaliteit en stijl, ideaal voor het creëren van een gezellige sfeer in elke buitenruimte. Deze lage, grote vuurtafel kenmerkt zich door regelbare vlammen van laag naar hoog en een elegante grijze afwerking. Met een warmteafgifte van 40.000 BTU en een eenvoudige bediening door een elektronische piëzo-ontsteking, is deze vuurtafel zowel praktisch als aantrekkelijk. De set bevat handige accessoires zoals lavastenen, retoucheerverf, en een gehard glas windschild, die niet alleen bijdragen aan de veiligheid maar ook de algehele uitstraling verhogen.

Voor- en nadelen:

 • Stijlvol ontwerp: Verrijkt elke buitenruimte met zijn moderne en stijlvolle vormgeving.
 • Gebruiksgemak: Voorzien van een elektronische piëzo-ontsteking voor eenvoudige bediening en regelbare vlammen.
 • Veiligheid & aantrekkelijkheid: Inclusief accessoires zoals lavastenen, retoucheerverf, en een gehard glas windschild.
 • Aangename warmte: Zorgt met een warmteafgifte van 40.000 BTU voor een behaaglijke sfeer.
 • Gasfles plaatsing: De gasfles moet in de buurt van het apparaat worden geplaatst, wat als onhandig kan worden ervaren. ​

4. Elementi+ Carpertee vuurtafel

De Elementi+ Carpertee vuurtafel is een stijlvolle toevoeging aan elke buitenruimte, met zijn elegante grijze zandsteenlook en robuuste constructie van vezelbeton. Deze rechthoekige haard biedt niet alleen een uniek vlammenspel met een warmteafvoer van 60.000 BTU, maar dient ook als een multifunctioneel meubelstuk. Het is zowel een sfeervolle haard als een praktische tafel of opbergruimte, verrijkt door het meegeleverde gebroken glas dat het vuur een schitterende uitstraling geeft. De haard is ontworpen voor eenvoud en gemak met een drukknopontsteking en verstelbaar gasverbruik, waardoor het de perfecte keuze is voor avonden buiten.

Voor- en nadelen:

 • Elegant design: Past prachtig in elke buitenomgeving met zijn grijze zandsteenlook.
 • Krachtige warmte: Een gezellige sfeer dankzij de warmteafvoer van 60.000 BTU.
 • Veelzijdig gebruik: Functioneel als decoratief element, tafel, of opbergruimte.
 • Eenvoudige bediening: Met drukknopontsteking en aanpasbaar gasverbruik voor gebruiksgemak.

5. Elementi Ubinas vuurtafel

De Elementi Ubinas vuurhaard is een elegante keuze voor wie zijn tuin of terras wil verrijken met een stijlvol en functioneel element. Vervaardigd uit hoogwaardig beton, staat deze haard garant voor duurzaamheid en een luxe uitstraling. Met een warmteafdracht van 45.000 BTU zorgt de Ubinas haard voor gezellige warmte op kille avonden, ondersteund door een eenvoudige bediening via de elektronische ontsteking met drukknop. Inclusief roodachtige lavastenen en een roestvrijstalen branderbak, combineert deze gashaard esthetiek met functionaliteit, en wordt geleverd met een beschermende afdekkap.

Voor- en nadelen:

 • Premium look: De betonlook integreert naadloos in diverse buitenomgevingen.
 • Gezellige warmte: Geniet van gezellige avonden met een warmteafdracht van 45.000 BTU.
 • Compleet pakket: Inclusief functionele en decoratieve accessoires zoals lavastenen.
 • Eenvoudige bediening: Veilig en gemakkelijk in gebruik dankzij de elektronische ontsteking.

6. Vuurtafel Stone Island

De vuurtafel Stone Island is een perfecte blend van functionaliteit en esthetiek voor je buitenruimte. Gemaakt van aluminium, is deze vuurtafel niet alleen onderhoudsvrij en lichtgewicht, maar ook makkelijk te verplaatsen. Het ontwerp biedt praktische opbergmogelijkheden onder de tafel voor sierhout of andere spulletjes, plus genoeg ruimte voor een gasfles. Verkrijgbaar in antraciet, zwart, of wit, kun je de vuurtafel naadloos aanpassen aan je tuin of terras. Wordt compleet geleverd met brander, gasslang, drukregelaar, en lavasteentjes.

Voor- en nadelen:

 • Onderhoudsvrij & lichtgewicht: Aluminium ontwerp, eenvoudig te verplaatsen.
 • Opbergmogelijkheden: Ruimte onder de tafel voor sierhout of spullen.
 • Aanpasbaar: Keuze uit drie kleuren om bij jouw buitenruimte te passen.
 • Klaar voor gebruik: Inclusief brander, gasslang, drukregelaar en lavasteentjes.
 • Extra kosten: Additionele accessoires zoals keramische stammetjes of een glasombouw kunnen de kosten verhogen. ​

7. Modeno Itasy vuurtafel

De Modeno Itasy vuurtafel is een prachtige toevoeging aan elke buitenruimte, met een stijlvol ontwerp in hoogwaardige zwarte betonlook. Deze vuurtafel, perfect voor terrassen, veranda’s of onder overkappingen, is gemaakt van duurzaam vezelbeton en uitgerust met een krachtige 18 gauge, 304 roestvrijstalen brander. De warmteafvoer van 50.000 BTU zorgt voor gezellige bijeenkomsten buiten. Dankzij het elektronische ontstekingssysteem en de nauwkeurige drukregelaar biedt de Itasy vuurtafel maximaal comfort en gebruiksgemak. Met flexibele installatieopties en een reeks beschikbare accessoires, kun je deze vuurtafel helemaal naar wens aanpassen.

Voor- en nadelen:

 • Stijlvol design: Verrijkt elke buitenruimte met zijn elegante zwarte betonlook.
 • Krachtige warmte: Zorgt voor gezelligheid met een warmteafvoer van 50.000 BTU.
 • Gebruiksvriendelijk: Voorzien van een elektronisch ontstekingssysteem en nauwkeurige drukregelaar.
 • Flexibele installatie: Mogelijkheid voor aansluiting op de hoofdgasleiding.

8. Cosiflow Straight vuurtafel

De Cosiflow Straight vuurtafel is een perfecte mix van functionaliteit en stijl, ideaal voor elke buitenruimte. Deze vuurtafel, verkrijgbaar in aluminium of een combinatie van aluminium en teakhout, past met zijn strakke design moeiteloos bij diverse tuinsets. Naast zijn esthetische waarde, biedt het een extra blad voor opslag en komt het met handige accessoires zoals keramische houtblokken, lavastenen, en een afdekplaat, verrijkt met een 30 mBar regelaar met gasslang en batterij.

Voor- en nadelen:

 • Veelzijdig design: Past bij elke tuinset dankzij het strakke en eenvoudige ontwerp.
 • Diverse materialen: Keuze uit aluminium of een combinatie van aluminium en teakhout.
 • Handige accessoires: Inclusief keramische houtblokken, lavastenen, en een afdekplaat.
 • Praktische opslag: Extra blad voor het opbergen van losse spullen.
 • Weersgevoeligheid teakhout: Teakhouten modellen kunnen niet afgedekt worden met een beschermhoes, wat ze kwetsbaarder maakt voor weersinvloeden. ​

Waarom je kunt vertrouwen op mijn selectie

Vraag je je af waarom je mij en mijn team zou moeten vertrouwen met jouw keuze? Hier zijn enkele steengoede redenen:

 • Ervaring: We hebben jarenlange ervaring met tuinproducten en kennen de ins en outs.
 • Objectiviteit: We zijn niet gebonden aan merken. Onze aanbevelingen zijn gebaseerd op kwaliteit, niet op commissies.
 • Feedback: We luisteren naar onze lezers. Jullie feedback helpt ons continu verbeteren.
 • Passie: We houden gewoon van buiten zijn en gezelligheid. Net als jij! Daarom willen we dat je de beste ervaring hebt.

Kortom, we zijn hier om jou te helpen de beste keuze te maken, zonder gedoe. Vertrouw dus gerust op ons!

Veelgestelde vragen over vuurtafels

Absoluut! De meeste vuurtafels zijn ontworpen om bestand te zijn tegen diverse weersomstandigheden. Materialen zoals hoogwaardig beton, roestvrij staal, en speciaal behandelde houtsoorten zorgen ervoor dat je vuurtafel weer en wind doorstaat. Een beschermhoes is wel aan te raden voor extra bescherming, vooral tijdens de wintermaanden.

Zeker weten. Veiligheid staat voorop bij het ontwerp van vuurtafels. Ze zijn uitgerust met veiligheidskenmerken zoals een elektronische ontsteking, een automatische uitschakelfunctie bij oververhitting, en stabiele onderstellen om kantelen te voorkomen. Volg altijd de veiligheidsinstructies van de fabrikant om veilig te genieten van je vuurtafel.

Het onderhoud van een vuurtafel is verrassend eenvoudig. Veeg het oppervlak regelmatig af met een zachte, vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Bij modellen van roestvrij staal of aluminium kun je speciale reinigingsmiddelen gebruiken om vlekken te verwijderen. Zorg er ook voor dat de gasbrander vrij is van verstoppingen voor een optimale vlam.

De hoeveelheid warmte die een vuurtafel afgeeft, wordt gemeten in BTU’s (British Thermal Units). Dit varieert per model, maar gemiddeld kun je uitgaan van een warmteafgifte tussen 30.000 en 50.000 BTU. Dit is voldoende om een gezellige warmte te bieden aan iedereen die rond de tafel zit.

Hoewel vuurtafels voornamelijk zijn ontworpen voor warmte en sfeer, zijn er modellen waarmee je ook kunt grillen of barbecuen. Deze komen vaak met een speciale opzetstuk die je over de vlammen plaatst. Het is een leuke extra functie voor de culinaire avonturiers onder ons. Let wel op dat niet elke vuurtafel hiervoor geschikt is, dus check dit goed bij de aankoop!