Maak je vogeltjes blij met een waterschaal / vogelbadje

Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien, maar oh-zo-belangrijk is voor onze gevederde vrienden: waterschalen / vogelbadjes. Weet je, vogels zijn net als wij – ze hebben water nodig om te drinken en zich te verfrissen, en ja, ook om een beetje te spetteren op een warme dag. Daarom is een waterschaal in je tuin of op je balkon zetten eigenlijk net zoiets als de welkomstmat uitrollen!

In dit artikel neem ik je mee in de wereld van waterschalen – van het kiezen van het perfecte model tot het beste plekje in je buitenruimte om vogels te verwelkomen en te genieten van hun gezwets en gefladder.

Laten we samen duiken in de sprankelende wereld van waterschalen
voor vogels. En wie weet, misschien wordt jouw tuin wel het nieuwe
vijfsterrenresort voor de lokale vliegende bevolking!

Overzicht waterschalen / vogelbadjes voor vogels

In onderstaand overzicht vind je de mooiste waterschalen voor vogels voor buiten. Ik heb ze nauwkeurig geselecteerd: stuk voor stuk zijn ze van een goede en mooie kwaliteit. Om een goede keuze te maken heb ik op deze pagina ook een overzichtje gemaakt waarop je moet letten als je een waterschaal wilt aanschaffen en geef ik je verschillende tips. Zie ook mijn artikelen onder de categorie tuindieren.

Hier zijn ze, ik beschrijf ze stuk voor stuk onder deze tabel:

Hangende waterschaal Selo
1. Hangende waterschaal Selo

Mijn topper,
zie persoonlijk advies
Vogelbadje mediterende kikker
2. Vogelbadje mediterende kikker

Dit grijze kunsthars badje is niet alleen een waterbron voor dorstige vogels, maar ook een charmante tuindecoratie

Vogelbad echo
3. Vogelbad echo

Gemaakt van hi-fired keramiek, gekleurd in rustieke bruin- en groentinten
Best for Birds vogelbad
4. Best for Birds vogelbad

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk
Vogelbad beton
5. Vogelbad beton

Ideale afmetingen (20 cm doorsnede en 4 cm diep)
Hangende waterschaal Vesi
6. Hangende waterschaal Vesi

Gemaakt van vorstbestendig keramiek en eenvoudig op te hangen
Grey metal vogelbad op pin
7. Grey metal vogelbad op pin

Eenvoudig en stabiel in de grond te plaatsen
Tuinplus vogelbad
8. Tuinplus vogelbad

keuze uit vier kleuren: wit, zwart, blauw en groen

Mijn persoonlijke topper!

Ik heb hem zelf in een boom in mijn tuin hangen: de hangende waterschaal Selo. Het is een echt mooi waterschaaltje. Klein maar fijn. Omdat ik veel vogels in de tuin heb, heb ik ook een grote waterschaal op een zuil staan (onze hond drinkt er anders ook uit).
Dit waterschaaltje is niet bestand tegen vorst, dus ik zou hem zeker naar binnen halen als het gaat vriezen.

Top 8 beste waterschalen / vogelbadjes 2024


1. Hangende waterschaal Selo

Op zoek naar een stijlvolle en praktische aanwinst voor je tuin? De Hangende Waterschaal Selo is een ideale keuze voor vogelliefhebbers. Verkrijgbaar in blauw en groen, biedt deze waterschaal niet alleen een plek voor vogels om te drinken en te badderen, maar dient ook als voederhuisje in de winter. Het strakke design en het gemak waarmee je hem kunt ophangen, maken Selo een aantrekkelijke keuze voor elk seizoen. Gemaakt van duurzaam keramiek en met afmetingen van 12x16x11 cm, is deze lichtgewicht (0.50 kg) schaal eenvoudig te onderhouden en perfect voor elke tuin. Het artikel is specifiek verkrijgbaar in de kleur groen voor een natuurlijke uitstraling.

Voor- en nadelen:

 • Multifunctioneel design: Gebruik het als waterschaal in de lente/zomer en als voederhuisje in de herfst/winter.
 • Gemakkelijk te installeren: De Selo is ontworpen om zonder gedoe op te kunnen hangen, wat het toegankelijk maakt voor alle tuinbezitters.
 • Stijlvolle toevoeging: Beschikbaar in aantrekkelijke kleuren die naadloos in elke tuinsetting passen en een moderne uitstraling bieden.
 • Robuust materiaal: Gemaakt van keramiek, waardoor het duurzaam is en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Beperkte kleurkeuze: Alleen verkrijgbaar in blauw en groen, wat de opties voor degenen die een andere kleur prefereren beperkt.

2. Vogelbadje mediterende kikker

Breng een vleugje kalmte in je tuin met het ‘Vogelbadje met Mediterende Kikker‘. Dit grijze kunsthars badje is niet alleen een praktische waterbron voor dorstige vogels, maar ook een charmante tuindecoratie. Het compacte formaat met een breedte van 19 cm, lengte van 25 cm, en hoogte van 18 cm maakt het geschikt voor elke buitenruimte. Met een gewicht van slechts 0.87 kg kun je het gemakkelijk verplaatsen. De unieke toevoeging van een rustig mediterende kikker op de rand biedt een speelse twist en nodigt uit tot een moment van rust. Dit vogelbadje combineert functionaliteit met plezier, ideaal voor vogelliefhebbers en liefhebbers van tuindecor.

Voor- en nadelen:

 • Esthetisch ontwerp: De mediterende kikker voegt een speels en vredig element toe aan de tuin.
 • Compact formaat: Met afmetingen van 19x25x18 cm, past het vogelbadje gemakkelijk in verschillende tuinsettings.
 • Lichtgewicht: Het gewicht van 0.87 kg maakt het eenvoudig te verplaatsen en te hanteren.
 • Duurzaam materiaal: Gemaakt van kunsthars, een materiaal dat bestand is tegen de elementen en lang meegaat.
 • Kleurgevoeligheid: De grijze kleur kan na verloop van tijd vervagen of minder opvallen in een kleurrijke tuin.

3. Vogelbad echo

Breng natuur en literatuur samen in je achtertuin met het ‘Vogelbad Echo‘. Dit ruime vogelbad van Wildlife World is gemaakt van hi-fired keramiek, gekleurd in rustieke bruin- en groentinten en kan het hele jaar door gebruikt worden. Het onderscheidende rimpelontwerp zorgt voor extra grip voor vogels, terwijl een citaat van William Blake rond de rand voor een unieke, poëtische touch zorgt. Vorstbestendig en inclusief drie geglazuurde pootjes, staat het bad veilig boven de grond. Het is niet alleen een waterbron voor de zomer maar dient ook als voederschaal in de winter. Met afmetingen van 34 cm bij 10 cm en een gewicht van 3,323 gram, is dit vogelbad een robuuste aanvulling voor elke buitenruimte.

Voor- en nadelen:

 • Esthetiek en inspiratie: Versierd met een citaat van William Blake, biedt het een unieke esthetische en inspirerende touch aan tuinen.
 • Veiligheid voor vogels: Het rimpelontwerp geeft vogels extra grip en houvast tijdens het drinken en badderen.
 • Duurzaamheid: Het vogelbad is gemaakt van hi-fired keramiek, wat zorgt voor een lange levensduur en vorstbestendigheid.
 • Veelzijdigheid: Te gebruiken als waterbron in de zomer en voederschaal in de winter, waardoor het het hele jaar door nuttig is.
 • Gewicht: Met een gewicht van 3,323 gram is het vogelbad vrij zwaar, wat het verplaatsen ervan minder eenvoudig maakt.

4. Best for Birds vogelbad

Het Best for Birds Vogelbad in grijs metaal combineert elegantie en functionaliteit voor tuinliefhebbers. Dit lichte, metalen vogelbad, met een gewicht van 1 kg en afmetingen van 21,7×21,7×11,8 cm, kan gemakkelijk worden verplaatst en geplaatst waar vogels het eenvoudig kunnen benaderen. Het dient zowel als drinkplaats als voederschaal, waardoor het een heel jaar door praktisch blijft. Met zijn klassieke grijze kleur en tijdloze ontwerp past het vogelbad harmonieus in diverse tuinstijlen en trekt het vogels aan voor een levendige tuinsfeer. Duurzaam en onderhoudsvriendelijk, het is een ideale keuze voor degenen die natuurlijke schoonheid aan hun buitenruimte willen toevoegen.

Voor- en nadelen:

 • Multifunctioneel: Kan worden gebruikt als zowel een vogelbad als een voederschaal, afhankelijk van het seizoen of de behoefte.
 • Draagbaar en lichtgewicht: Met slechts 1 kg is het vogelbad gemakkelijk te verplaatsen en te positioneren in de tuin waar het het meest zichtbaar of nodig is.
 • Robuust materiaal: Gemaakt van metaal, het is duurzaam en bestand tegen diverse weersomstandigheden, wat betekent dat het langer meegaat.
 • Esthetisch plezierig: Het klassieke grijze ontwerp past mooi in elke tuinomgeving en trekt vogels aan, wat bijdraagt aan de levendigheid van de tuin.
 • Stabiliteit: Omdat het vrij licht is, kan het vogelbad omver worden geworpen door sterke wind of door dieren die erop springen of erin badderen, tenzij het stevig bevestigd of verzwaard is.

5. Vogelbad beton

Het “Vogelbad Beton” biedt een stijlvolle rustplek voor vogels in je tuin. Uitgevoerd in neutraal grijs, mengt het betonnen vogelbad natuurlijk met de buitenomgeving. Het is licht in gewicht (500 gram), eenvoudig te verplaatsen en de ideale afmetingen (20 cm in lengte en 4 cm in hoogte) maken het toegankelijk voor diverse vogelsoorten. Dit vogelbad is niet alleen een praktische waterbron voor het badderen en drinken van vogels, maar het is ook een bron van vermaak voor de toeschouwer, die kan genieten van het levendige spektakel dat de vogels bieden. Het voegt een element van levendigheid en natuurlijke charme toe aan elke tuin, waardoor het een aangename toevoeging is voor zowel mens als dier.

Voor- en nadelen:

 • Natuurlijke integratie: De grijze kleur van het beton gaat naadloos op in de natuurlijke omgeving van de tuin.
 • Stevigheid: Beton is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en lang meegaat.
 • Onderhoudsvriendelijk: Het betonnen oppervlak is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.
 • Veilig voor vogels: Het biedt een veilige plek voor vogels om te drinken en te badderen zonder dat ze gevaar lopen.
 • Gewicht: Ondanks dat het met 500 gram relatief licht is voor beton, kan het nog steeds zwaarder zijn dan alternatieven van kunststof of metaal, wat het verplaatsen moeilijker maakt.

6. Hangende waterschaal Vesi

Zoek je een stijlvolle toevoeging voor je tuin die vriendelijk is voor vogels? De “Hangende waterschaal Vesi” biedt tuinvogels een drink- en badderplek. Deze waterschaal is gemaakt van vorstbestendig keramiek en is eenvoudig op te hangen, ideaal voor het hele jaar door. Het groene keramiek mengt naadloos in de natuurlijke omgeving, terwijl het robuuste design (1.155 gram, 26 cm lang en 6 cm hoog) genoeg stabiliteit biedt voor vogels van verschillende groottes. Zowel functioneel als decoratief, deze waterschaal is een eenvoudige manier om vogels naar je tuin te lokken en een levendige sfeer te creëren met het vrolijke gezang en gespetter van je gevederde gasten.

Voor- en nadelen:

 • Vorstbestendig: Gemaakt van keramiek dat bestand is tegen lage temperaturen, wat betekent dat het het hele jaar door buiten kan blijven hangen.
 • Eenvoudige installatie: De waterschaal is ontworpen om gemakkelijk op te hangen, waardoor het plaatsen in de tuin of op een balkon een fluitje van een cent is.
 • Multifunctioneel: Het kan zowel als waterschaal voor het drinken en badderen van vogels gebruikt worden, als voor het aanbieden van voedsel tijdens de koudere maanden.
 • Aantrekkelijk design: Het groene keramiek past mooi in natuurlijke omgevingen en trekt een diversiteit aan vogels aan.
 • Beperkte grootte: Hoewel de schaal ruimte biedt voor meerdere kleine vogels, kan het zijn dat grotere vogels of meerdere vogels tegelijk minder makkelijk gebruik kunnen maken van de schaal.

7. Grey metal vogelbad op pin

Het “Grey Metal Vogelbad op Pin” is een elegante en functionele toevoeging aan elke klassieke tuin, ontworpen om vogels een veilige en verhoogde plek te bieden voor een frisse duik of een slokje water. Dit grijze, metalen vogelbad staat op een stevige pin, waardoor het eenvoudig in de grond te plaatsen is en stabiel blijft staan. Met afmetingen van 35,5 cm lengte en 107 cm hoogte, biedt het ruimte genoeg voor vogels van diverse pluimage, terwijl het met zijn gewicht van 952 gram niet makkelijk omvalt. Het biedt niet alleen plezier voor de vogels maar dient ook als een aantrekkelijke blikvanger in de tuin.

Voor- en nadelen:

 • Verhoogde positie: Door de pin kan het vogelbad gemakkelijk op een veilige hoogte worden geplaatst, weg van mogelijke aanvallers op de grond.
 • Stabiliteit: De metalen pin zorgt voor stevigheid en voorkomt dat het vogelbad makkelijk omver wordt gewaaid of omgestoten.
 • Decoratief ontwerp: Het grijze metaal geeft een klassieke uitstraling die in elke tuin past en verfraait het uitzicht.
 • Gemak in gebruik: Het vogelbad is eenvoudig te installeren door de pin in de grond te steken en vereist weinig onderhoud.
 • Warmtegeleiding: Metaal kan warmte geleiden, wat het water op hete dagen te warm kan maken voor de vogels, en in de winter kan het materiaal te koud worden.

8. Tuinplus vogelbad

Breng leven in je tuin met het Tuinplus vogelbad, een multifunctionele toevoeging voor elk seizoen. Dit charmante aardewerken badje dient als een bad, drinkplaats en voerbak voor vogels. De duurzaamheid is gegarandeerd door het stevige materiaal dat alle weersomstandigheden aankan en het glazuur dat het waterdicht maakt. Het decoratieve element komt van twee keramieken vogeltjes op de rand, en de keuze uit vier kleuren – wit, zwart, blauw en groen – maakt het geschikt voor elke tuinesthetiek. Met een gewicht van 2.6 kg en afmetingen die het zowel praktisch als onopvallend maken, biedt dit vogelbad functionaliteit terwijl het een stijlvolle aanvulling is op de buitenruimte. Vogelliefhebbers kunnen genieten van de aanblik van spelende vogels in dit leuke badje.

Voor- en nadelen:

 • Multifunctioneel: Kan gebruikt worden als bad, drinkplaats en voerbak.
 • Duurzaam: Gemaakt van aardewerk dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Decoratief: Voorzien van schattige keramieken vogeltjes aan de rand, wat het een sierlijk object in de tuin maakt.
 • Keuze in kleur: Beschikbaar in vier kleuren (wit, zwart, blauw, groen) om bij elke tuininrichting te passen.
 • Gewicht: Met een gewicht van 2.6 kg kan het moeilijk zijn om het vogelbad te verplaatsen als dat nodig is.

Het beste materiaal voor vogel-waterschalen: wat kiezen onze gevederde gasten?

Dus, je bent klaar om je buitenruimte om te toveren tot een vogelparadijs? Fantastisch! Laten we het hebben over een cruciaal element: het materiaal van je waterschaal. Want net als bij een goede hotelkamer, is het materiaal van de waterschaal bepalend voor het comfort van je gasten.

Hier zijn een paar materialen die vogels (en vogelliefhebbers) meestal goedkeuren:

Keramiek: de klassieke keuze

 • Voordelen: Keramische waterschalen zijn stevig en zwaar, dus ze waaien niet snel om. Ze hebben een natuurlijke uitstraling die prachtig staat in elke tuin.
 • Overweging: Zorg ervoor dat het glazuur niet giftig is voor vogels. In de winter kunnen ze barsten door de vorst, dus vergeet ze niet binnen te halen als de temperatuur daalt!

Beton: de duurzame duif

 • Voordelen: Betonnen waterschalen zijn bijna onverwoestbaar en houden door hun gewicht stevig stand.
 • Overweging: Ze kunnen poreus zijn, dus ze hebben een goede afdichting nodig om te voorkomen dat bacteriën zich nestelen.

Metaal: de moderne twist

 • Voordelen: Metalen waterschalen, denk aan roestvrij staal of koper, zijn duurzaam en makkelijk schoon te houden.
 • Overweging: Ze kunnen snel opwarmen in de zon of juist erg koud worden, wat minder prettig is voor de vogelvoetjes. En let op met zink en lood; dat is een no-go voor de gezondheid van vogels.

Plastic: de budgetvriendelijke buddy

 • Voordelen: Lichtgewicht, goedkoop en in allerlei vormen en kleuren te vinden.
 • Overweging: Kan in de zon verbleken en na verloop van tijd broos worden. Niet de meest duurzame keuze.

Natuursteen: de elegante keuze

 • Voordelen: Unieke waterschalen die naadloos opgaan in de natuurlijke omgeving en bijna onverwoestbaar zijn.
 • Overweging: Ze kunnen zwaar zijn (denk aan je rug!) en vereisen regelmatig schoonmaken om gladheid te voorkomen.

Het beste materiaal voor een vogel-waterschaal hangt echt af van je eigen voorkeuren en de omstandigheden in je tuin. Over het algemeen raden we aan om voor keramiek of natuursteen te gaan vanwege hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Als je in een kouder klimaat leeft, is metaal een goede keuze, zolang je de waterschaal maar in de schaduw plaatst om te voorkomen dat het te heet of te koud wordt.

Pro-tip: Wat je ook kiest, zorg ervoor dat de binnenkant ruw genoeg is zodat vogels een goede grip hebben wanneer ze landen of een bad nemen.

De perfecte spot: waar plaats je die waterschaal voor maximale vogelvreugde?

Je hebt de waterschaal, je hebt het enthousiasme, nu nog de perfecte plaatsing. Want geloof het of niet, waar je die waterschaal neerzet, kan echt het verschil maken.

Laten we eens kijken naar enkele top tips voor het kiezen van de ideale locatie:

Zichtbaarheid: zie en word gezien

 • Vogels: Ze moeten de waterschaal kunnen zien tijdens hun vlucht over je tuin. Een open plekje kan wonderen doen.
 • Jij: Natuurlijk wil je zelf ook kunnen genieten van het uitzicht op die badende schoonheden, dus kies een plek waar je makkelijk kunt observeren.

Veiligheid: bescherm de badderaars

 • Vogels: Zorg ervoor dat de waterschaal niet te dicht bij potentiële schuilplaatsen voor katten en andere roofdieren staat.
 • Hoogte: Een beetje hoogte kan helpen, zo rond de 1 tot 1,5 meter, zodat ze zich veilig voelen.

Schaduw vs. zon: een kwestie van temperatuur

 • Balans: Een plek die een mix biedt van zon en schaduw gedurende de dag is ideaal.
 • Warmte: In warmere klimaten is meer schaduw gewenst, zodat het water fris en verkoelend blijft.
 • Vriespunt: Als je in een kouder gebied leeft, kan een beetje zon helpen voorkomen dat het water bevriest.

Weg van de drukte

 • Drukke plekken: Vermijd het plaatsen van waterschalen te dicht bij drukke voetpaden of speelplekken.
 • Lawaaierige buren: Geluid kan vogels afschrikken, dus weg van lawaai is de weg te gaan.

Gemakkelijk schoon te maken

 • Toegankelijkheid: Plaats de waterschaal op een plek waar je gemakkelijk bij kunt voor regelmatig schoonmaken en bijvullen.
 • Onderhoud: Denk aan je eigen gemak; niemand wil zich door de jungle hakken voor wat dagelijks onderhoud.

Enkele extra overwegingen:

Waterbronnen: Als je een slang of een irrigatiesysteem hebt, kan in de buurt daarvan handig zijn voor het vullen.
Natuurlijke elementen: Naast een struik of boom voor snelle ontsnappingen is altijd een goed idee.
Afstand van het huis: Niet te dichtbij zodat je de vogels niet stoort, maar dichtbij genoeg voor dat idyllische uitzicht.

Soms is het een beetje uitproberen. De vogels zullen je wel laten weten of je het bij het rechte eind hebt – vertrouw op hun feedback!

Winter is coming: tips om je waterschaal vorstvrij te houden

Als het koud genoeg is om jouw neus rood te kleuren, dan kun je er zeker van zijn dat het ook je waterschaal in een mini-ijsbaan verandert. Maar geen nood! Met een paar slimme trucjes houd je het badderen en drinken van je vogelvrienden het hele seizoen door op peil.

Hier zijn wat handige wintermaatregelen:

Isolatie is key

 • Zelf doen: Wikkel isolatiemateriaal rond je waterschaal, zoals bubbelplastic of isolerende schuimhoezen.
 • Innovatie: Overweeg een speciaal ontworpen geïsoleerde waterschaal die het water langer vloeibaar houdt.

Verhittingselementen: warm die snaveltjes

 • Handig: Gebruik een klein verwarmingselement voor waterschalen (ja, die bestaan!).
 • Veiligheid voorop: Zorg ervoor dat alles veilig en volgens instructies wordt geïnstalleerd om ongelukjes te voorkomen.

Zonkracht: natuurlijke warmte

 • Positie: Plaats je waterschaal op een plek waar het zonlicht optimaal is gedurende de dag.
 • Reflectie: Gebruik reflecterende oppervlakken om het zonlicht naar je waterschaal te kaatsen.

Water in beweging: stilstaand water bevriest sneller

 • Circulatie: Een waterpompje kan het water in beweging houden, waardoor het minder snel bevriest.
 • Druppelaar: Zelfs een klein druppeltje kan helpen om het oppervlak te roeren.

Zwarte bakken: absorbeer de warmte

 • Kleurkeuze: Donkere kleuren absorberen meer warmte – gebruik dit in je voordeel bij het kiezen van je waterschaal.

Het warme water trucje

 • Verversen: Vervang het water een paar keer per dag met warm water (niet heet!).

Creatieve oplossingen

 • Tennisballen: Gooi een paar tennisballen in het water. De wind zal ze bewegen en het water in beweging houden.
 • Zoutwater: Plaats een fles met zout water in de schaal, die bevriest minder snel en helpt het water eromheen vloeibaar te houden.

Een paar dingen om te onthouden:

Veiligheid met elektra: Zorg ervoor dat alle elektrische elementen veilig zijn voor buitengebruik en goed beschermd tegen de elementen.
Niet te warm: Vogels zijn geen theedrinkers – te warm water kan schadelijk zijn. Houd het net boven het vriespunt.
Waterkwaliteit: Houd het water schoon, ook in de winter. Vuil water kan bevriezen en ziektes verspreiden.

Met deze tips houd je het water in je tuin vloeibaar. Laat de winter maar komen – jouw vogeloase is er klaar voor!

Waarom je kunt vertrouwen op mijn selectie

Vraag je je af waarom je mij en mijn team zou moeten vertrouwen met jouw keuze? Hier zijn enkele steengoede redenen:

 • Ervaring: We hebben jarenlange ervaring met tuinproducten en kennen de ins en outs.
 • Objectiviteit: We zijn niet gebonden aan merken. Onze aanbevelingen zijn gebaseerd op kwaliteit, niet op commissies.
 • Feedback: We luisteren naar onze lezers. Jullie feedback helpt ons continu verbeteren.
 • Passie: We houden gewoon van buiten zijn en gezelligheid. Net als jij! Daarom willen we dat je de beste ervaring hebt.

Kortom, we zijn hier om jou te helpen de beste keuze te maken, zonder gedoe. Vertrouw dus gerust op ons!

Veelgestelde vragen over waterschalen voor vogels

Idealiter ververs je het water elke dag om het fris en uitnodigend te houden. Als dat niet lukt, probeer dan in ieder geval om de andere dag. Denk erom: schoon water = gezonde vogels.

Muggen leggen graag eitjes in stilstaand water, dus zorg voor beweging! Een waterpompje of zelfs het dagelijks roeren kan al helpen. En regelmatig schoonmaken houdt het water mug-vrij.

Regelmatig schoonmaken met een borstel en wat azijnwater doet wonderen. Vermijd chemische schoonmaakmiddelen; die zijn niet vogelvriendelijk. En plaats je schaal niet de hele dag in de volle zon, want dat bevordert de algengroei.

Een diepte van ongeveer 2 tot 4 centimeter is ideaal. Het maakt het mogelijk voor kleinere vogels om te badderen zonder te verdrinken en voor grotere vogels om ook hun dorst te lessen.

Ja, waterschalen kunnen zeker bevriezen. Gebruik isolerend materiaal rondom de schaal, een verwarmingselement speciaal voor vogelwaterschalen, of plaats regelmatig warm (niet heet) water in de schaal. Kijk voor meer diepgaande tips even terug bij onze ‘Winter is Coming’ sectie!