De beste én mooiste voedersilo’s voor vogels

Zijn jullie ook zo dol op dat vrolijke getjilp in de ochtend en het gezellige gefladder in de tuin? Een van de beste manieren om meer van deze gevederde vrienden naar je tuin of balkon te trekken, is met voedersilo’s.

Overzicht voedersilo’s

In onderstaand overzicht vind je de mooiste voedersilo’s voor vogels. Ideaal voor het lokken van vogels als tuindieren. Ik heb ze nauwkeurig geselecteerd: stuk voor stuk zijn ze van een goede en mooie kwaliteit. Om een goede keuze te maken heb ik op deze pagina ook een overzichtje gemaakt waarop je moet letten als je een voedersilo wilt aanschaffen en geef ik je verschillende tips.

Hier zijn ze, ik beschrijf ze stuk voor stuk onderaan deze tabel:

Voedersilo metaal 2 zijden
1. Duvo+ voedersilo metaal 2 zijden

Mijn topper,
zie persoonlijk advies
Wildlife Friend 3-in-1 voedersilo
2. Wildlife Friend 3-in-1 voedersilo

Een bijzondere silo waarin drie soorten voer tegelijkertijd aangeboden kunnen worden
Vogelbescherming voedersilo Apollo
3. Vogelbescherming voedersilo Apollo

Deze voedersilo is er in verschillende maten. Je steunt er de Vogelbescherming mee.
Decopatent Vogelvoedersilo
4. Decopatent Vogelvoedersilo

Apart design, geheel van RVS
Wildtier Herz vogelvoedersilo
5. Wildtier Herz vogelvoedersilo

Weerbestendig en duurzaam, bodem kan worden gedemonteerd, handig bij het schoonmaken
Duvoplus voedersilo
6. Duvoplus voedersilo

Opvallend design
Esschert Design voedersilo
7. Esschert Design voedersilo

Heeft twee compartimenten voor vogelvoer, van vurenhout
Wildtier Herz vogelvoedersilo 52 cm
8. Wildtier Herz vogelvoedersilo 52 cm

Opvallend lange silo van 52 cm lang

Mijn persoonlijke topper!

Ik heb de Duvo+ voedersilo 2 zijden uitgekozen als mijn favoriet omdat het wat betreft design echt een eyecatcher is.
Het is van uitstekend weersbestendig materiaal gemaakt, dus je zult er lang van kunnen genieten.
Daarnaast vind ik het bijzonder dat je er twee soorten vogelvoer in kwijt kunt.
Het voedersilo’tje is makkelijk te vullen en eenvoudig te reinigen.

Het is wel een voedersilo die zitplaatsen heeft voor slechts 2 vogels. In een drukke tuin is één silo niet genoeg.

Top 8 beste én mooiste voedersilo’s voor vogels 2024


1. Voedersilo metaal 2 zijden

De Duvo+ Metalen Voedersilo, met afmetingen van 21×13,5x24cm, is een duurzame en praktische oplossing voor het voeden van tuinvogels. Vervaardigd uit stevig metaal, garandeert het een lange levensduur. Het design met twee zitstokjes en openingen maakt het mogelijk om vogels twee soorten zaden tegelijkertijd aan te bieden, wat een gevarieerd dieet ondersteunt. Het aanvullen van de silo is bovendien eenvoudig, waardoor onderhoud minimaal is. Voor degenen die nog meer variatie willen bieden aan hun gevederde vrienden, is deze specifieke voedersilo ook beschikbaar voor noten. Het is een ideale keuze voor iedereen die langdurig en gevarieerd wil voeren.

Voordelen:

 • Gebruiksgemak: Ontworpen met de eindgebruiker in gedachten, wat zorgt voor een intuïtieve bediening.
 • Duurzaamheid: Vervaardigd uit hoogwaardige materialen waardoor het product een lange levensduur heeft.
 • Veelzijdigheid: Geschikt voor verschillende toepassingen, waardoor het een brede doelgroep aanspreekt.
 • Esthetisch ontwerp: Modern en stijlvol, waardoor het in elke omgeving past.

2. Wildlife Friend 3-in-1 voedersilo

De Wildlife Friend 3-in-1 voedersilo is een robuust en veelzijdig vogelvoederstation. Gemaakt van duurzaam gepoedercoat metaal, meet het 19cm x 19cm x 36cm. Het ontwerp omvat drie voedingskolommen, ideaal voor gebruik het hele jaar door. Dankzij het stevige ophangsysteem is het geschikt voor zwaardere voersoorten. Gebruikers kunnen eenvoudig het deksel verwijderen en de silo stevig vastzetten. Geschikt voor een variëteit aan voer zoals strooivoer, pinda’s en voer voor koolmeesjes. Als je streeft naar een tuin die bruist van vogelactiviteit, is deze 3-in-1 voedersilo een uitstekende keuze.

Voor- en nadelen:

 • Duurzaamheid: Gemaakt van stevig gepoedercoat metaal, wat een lange levensduur en weerstand tegen verschillende weersomstandigheden verzekert.
 • Veelzijdigheid: Drie voedingskolommen, waardoor het geschikt is voor diverse soorten vogelvoer en gebruik gedurende het hele jaar.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Makkelijk te onderhouden dankzij het eenvoudig te verwijderen deksel en de stevige schroefbevestiging.
 • Variëteit in voer: Geschikt voor diverse voeders zoals strooivoer, pinda’s en koolmeesjesvoer.
 • Ruimte: Vanwege de afmetingen en drie kolommen kan het meer ruimte innemen dan enkele kleinere voedersilo’s, wat mogelijk niet ideaal is voor kleinere tuinen of balkons.

3. Vogelbescherming voedersilo Apollo

De Voedersilo Apollo van de Vogelbescherming springt eruit met zijn Click & Go systeem voor gemakkelijke reiniging. Je kunt belangrijke onderdelen moeiteloos losmaken zonder gereedschap, waardoor onderhoud simpel wordt. Een speciale ventilatiering in het deksel zorgt dat het voer vers blijft door condensvorming tegen te gaan. Het design is ook vogelvriendelijk: met vier zitringen kunnen vogels natuurlijk en comfortabel eten, terwijl de strategisch geplaatste openingen ze genoeg ruimte bieden om rustig te eten. Kortom, de Apollo voedersilo is een slimme keuze voor iedereen die zijn tuinvogels op een prettige manier wil voeren.

Voor- en nadelen:

 • Click & Go systeem: Gemakkelijk los te maken onderdelen voor eenvoudige reiniging zonder gereedschap.
 • Ventilatiering: Voorkomt condensatie, waardoor het voer langer vers blijft.
 • Vogelvriendelijk ontwerp: Vier zitringen laten vogels in een natuurlijke houding eten.
 • Ruime openingen: Biedt vogels genoeg ruimte om rustig en comfortabel te eten.
 • Prijs: Mogelijk duurder dan standaard voedersilo’s vanwege de unieke functies en het goede doel van de Vogelbescherming.

4. Decopatent Vogelvoedersilo

De Decopatent Vogelvoedersilo is een hangend vogelvoerstation, ideaal toegankelijk vanuit alle hoeken voor de gevederde vrienden. Het is gemaakt van duurzaam Rvs metaal en heeft een slim ontwerp met een afneembare deksel voor eenvoudige navulling. Met zijn afmetingen van 14 x 14 x 27.5 cm en twee zitringen, is het perfect voor kleine tuinvogels. Bovendien vormt deze silo een prachtig cadeau-idee voor gelegenheden zoals verjaardagen, Sinterklaas of Kerst. Het is een stijlvol en functioneel geschenk voor natuurliefhebbers in je leven.

Voordelen:

 • Toegankelijkheid: Vanuit alle hoeken toegankelijk voor vogels, waardoor het gemakkelijker is voor verschillende soorten vogels om te voeden.
 • Gemak: Dankzij de afneembare deksel is het vogelvoerstation eenvoudig bij te vullen.
 • Duurzaamheid: Gemaakt van stevig Rvs metaal, wat zorgt voor een lange levensduur.
 • Esthetisch ontwerp: De twee zitringen bieden een comfortabele plek voor vogels om te rusten en te voeden, terwijl ze ook esthetisch aantrekkelijk zijn.

5. Wildtier Herz vogelvoedersilo

De Wildtier Herz voedersilo is gemaakt van duurzaam metaal, waardoor hij weerbestendig is en perfect voor alle seizoenen. Dankzij een draaibaar deksel kan je de silo eenvoudig vullen. Het ontwerp is ideaal voor graaneters zoals vinken en mezen, die er het hele jaar door van kunnen genieten en wordt aanbevolen door biologen. Door het robuuste ophangsysteem kan de silo overal bevestigd worden, en de verwijderbare voet voegt extra gemak toe. Belangrijk: de voedersilo zorgt voor een hygiënische voederplek, waardoor het voer langer vers blijft. Qua afmetingen meet de silo 17 cm in lengte, 6 cm in breedte en 34,80 cm in hoogte. Het product is uiteraard specifiek ontworpen voor vogels.

Voor- en nadelen:

 • Weerbestendig en duurzaam: Gemaakt van metaal, is de voedersilo bestand tegen alle weersomstandigheden en gaat lang mee.
 • Jaarrond gebruik: Geschikt voor diverse graaneters zoals vinken, mussen en mezen, die er het hele jaar door van kunnen profiteren.
 • Hygiënisch: Biedt een schone voederplek voor vogels, wat de versheid van het voer bevordert.
 • Flexibele plaatsing: Dankzij het robuuste ophangsysteem kan de silo op diverse plekken bevestigd worden, zoals balkons, ramen of in de tuin.
 • Beperkte capaciteit: Gezien de afmetingen (17 cm x 6 cm x 34,80 cm) kan de silo mogelijk minder voer bevatten dan grotere modellen, waardoor vaker bijvullen nodig kan zijn. Grotere modellen zijn echter ook leverbaar.

6. Duvoplus voedersilo

De Duvoplus voedersilo is vervaardigd uit stevig zwart metaal (20x20x32cm) en is speciaal ontworpen voor een langere voedingsperiode. Ideaal voor diverse zaden en noten. Deze silo is weerbestendig en garandeert dat tuinvogels altijd toegang hebben tot voedsel. Het design omvat 4 eetplaatsen en een hangkabel. Het hervullen gaat eenvoudig via het dak. Dit product is niet alleen functioneel, maar ook een elegante aanwinst voor elke tuin. Een absolute aanrader voor vogelliefhebbers!

Voor- en nadelen:

 • Langdurige voeding: Voorziet tuinvogels van voedsel gedurende een langere periode.
 • Weerbestendig: Gemaakt van stevig metaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden.
 • Veelzijdigheid: Geschikt voor diverse zaden en noten.
 • Gebruiksgemak: Eenvoudig hervulbaar via het dak en voorzien van een handige hangkabel.
 • Beperkte eetplaatsen: Hoewel het vier eetplaatsen biedt, kan het in tuinen met veel vogels nodig zijn om meerdere voedersilo’s te hebben om aan de vraag te voldoen.

7. Esschert Design voedersilo

Ontdek de hygiënische en veelzijdige combi voedersilo van Esschert Design, perfect voor vogelliefhebbers. Met deze silo kun je vogels trakteren op een mix van zaden, pinda’s en noten, dankzij de twee handige compartimenten. Het ontwerp, gemaakt van echt vurenhout, past naadloos in elke tuin en biedt meerdere landingsplekken voor verschillende vogels. Het zinken dak beschermt het voer tegen weersinvloeden. Bovendien is deze voedersilo gebruiksvriendelijk: het is eenvoudig te vullen en te reinigen door het afneembare dak, en makkelijk op te hangen met de bijgeleverde ophangring. Een ideale keuze voor een levendige, vogelrijke tuin!

Voor- en nadelen:

 • Veelzijdigheid: Geschikt voor diverse soorten voer zoals vogelzaad, noten en pinda’s, dankzij de twee compartimenten.
 • Duurzaam ontwerp: Vervaardigd uit echt vurenhout met een beschermend zinken dak tegen diverse weersinvloeden.
 • Gebruiksgemak: Eenvoudig te vullen en te reinigen door het afneembare dak.
 • Meerdere landingsplaatsen: Biedt plek voor verschillende vogels tegelijkertijd, waardoor ze gezamenlijk kunnen genieten van het voer.
 • Omvang: Met afmetingen van 15.5 x 15.7 x 22.1 (lxbxh), kan de voedersilo mogelijk wat kleiner zijn voor tuinen waarin veel vogels worden aangetrokken.

8. Wildtier Herz vogelvoedersilo 52 cm

Ontmoet de Wildtier Herz vogelvoedersilo, perfect voor vogelliefhebbers. Dit 52 cm lange, groene voederstation is weerproof dankzij het gecoate, roestvrije metaal. Het biedt stabiliteit met zijn zitstokken, waardoor vogels met gemak kunnen eten. Speciaal ontworpen voor lekkernijen zoals pindakruimels en meelwormen. Lichtgewicht met slechts 0.32 kg en een diameter van 6 cm.

Dit stijlvolle en functionele voederstation garandeert blije vogels in je tuin en biedt jou een prachtig schouwspel. Ideaal voor diegenen die de natuur dichter bij huis willen halen!

Voor- en nadelen:

 • Weerproof en duurzaam: Gemaakt van gecoat, roestvrij metaal, waardoor het bestand is tegen diverse weersomstandigheden.
 • Stabiliteit: Voorzien van zitstokken die vogels een stabiele plek bieden om te eten.
 • Veelzijdig: Speciaal ontworpen voor diverse vogeltraktaties zoals pindakruimels en gedroogde meelwormen.
 • Lichtgewicht: Met een gewicht van slechts 0.32 kg is de voedersilo gemakkelijk te verplaatsen en op te hangen.
 • Beperkte capaciteit: Door zijn slanke design kan het nodig zijn de silo vaker bij te vullen vergeleken met grotere modellen.

Waarom je een voedersilo voor vogels zou kopen

Overweeg je een voedersilo voor vogels te kopen? Laten we eens duiken in waarom zo’n toffe toevoeging aan je tuin of balkon een vliegende start kan zijn:

 1. Vogels een handje helpen: Tijdens bepaalde seizoenen, vooral de koude wintermaanden, is voedsel voor onze gevederde vrienden soms schaars. Met een voedersilo geef je ze die extra boost die ze nodig hebben om te overleven en te floreren.
 2. Een live natuurspektakel: Geloof me, met een goed geplaatste voedersilo wordt je tuin of balkon al snel het toneel van een prachtig vogeltheater. Pak je verrekijker en geniet van de show!
 3. Leerzaam voor de kleintjes: Heb je kids? Ze zullen gefascineerd zijn door de verschillende vogelsoorten die langskomen. Een leuke en educatieve manier om ze te leren over de natuur.
 4. Bijdragen aan het ecosysteem: Vogels zijn niet alleen mooi om naar te kijken; ze helpen ook bij het beheersen van insectenpopulaties. Meer vogels betekent minder muggen. Win-win!
 5. Gemak & hygiene: Goede voedersilo’s zijn ontworpen om voedsel droog en vers te houden, waardoor je vogels gezond blijven en er minder verspilling is.

Dus, of je nu een doorgewinterde vogelspotter bent, of gewoon iemand die graag een beetje meer leven rondom het huis wil: een voedersilo is de oplossing. Bovendien, wie kan dat vrolijke getjilp elke ochtend nou weerstaan?

Welke soorten voedersilo’s voor vogels zijn er?

Als je je tuin of balkon wilt opfleuren met wat gevederde bezoekers, dan is een voedersilo dé manier. Laten we even duiken in de wondere wereld van voedersilo’s. Je zult verrast zijn hoeveel soorten er zijn!

 1. Buisvormige voedersilo’s: Deze langwerpige silo’s zijn perfect voor kleinere zaden zoals zonnebloempitten. Ze hebben vaak meerdere voederopeningen, zodat er meerdere vogels tegelijk kunnen eten. Ideaal voor mezen en vinken!
 2. Plateauvoedersilo’s: Denk aan een open schotel of platform waar vogels op kunnen landen. Geweldig voor grotere zaden en noten, en ook voor vogels die liever plat op een oppervlak zitten, zoals duiven of merels.
 3. Netvoedersilo’s voor pinda’s of vetbollen: Deze silo’s zijn meestal gemaakt van stevig gaas en zijn perfect voor het aanbieden van pinda’s of vetbollen. Spechten en mezen zijn er dol op!
 4. Nectarvoedersilo’s: Voor de zoetekauwen onder de vogels! Deze zijn specifiek ontworpen voor vogels zoals kolibries, die zich voeden met vloeibare nectar. Helaas niet erg nuttig in Nederland 😉
 5. Hangende voederhuisjes: Een charmante en decoratieve optie die vaak lijkt op kleine huisjes. Ze kunnen gevuld worden met een verscheidenheid aan zaden en trekken een breed scala aan vogelsoorten aan.
 6. Silo’s met bescherming: Sommige voedersilo’s hebben beschermende kooien of andere barrières om grotere vogels of eekhoorns buiten te houden, zodat kleinere vogels rustig kunnen eten.

Dit was een korte rondleiding door de verscheidenheid aan voedersilo’s die er zijn. Ongeacht welke je kiest, het allerbelangrijkste is het plezier en de vreugde van het kijken naar je nieuwe gevederde vrienden. Veel vogelkijkplezier!

Welke voordelen heeft een voedersilo?

Hier zijn enkele onmiskenbare voordelen van zo’n schitterende toevoeging aan je buitenruimte:

 1. Seizoenshulp: Vooral tijdens de winter, wanneer voedsel schaars kan zijn, biedt een voedersilo die broodnodige snack voor je gevederde vrienden. Ze zullen je dankbaar zijn!
 2. Educatie en entertainment: Niets beter dan een live vogelshow in je eigen tuin. En het is niet alleen vermakelijk; het is ook een geweldige manier om kinderen (en volwassenen) te leren over verschillende vogelsoorten.
 3. Hygiënisch en praktisch: Vergeleken met gewoon voer op de grond strooien, houden voedersilo’s het voedsel droog en schoon. Dit helpt ziektes onder vogels te voorkomen en trekt minder ongedierte aan.
 4. Meer vogelsoorten: Door verschillende soorten voer aan te bieden, kun je een breder scala aan vogelsoorten naar je tuin lokken. Elke dag kan een nieuwe ontdekking zijn!
 5. Esthetisch plezier: Laten we eerlijk zijn, voedersilo’s kunnen ook gewoon een stijlvolle toevoeging zijn aan je tuin. Er zijn zoveel leuke en creatieve ontwerpen beschikbaar!
 6. Duurzaamheid: Veel voedersilo’s zijn gemaakt van robuuste materialen die bestand zijn tegen de elementen, waardoor ze langer meegaan en je waar voor je geld geven.
 7. Natuurbescherming: Door vogels te voeren, draag je bij aan de bescherming van vogelsoorten en het behoud van de biodiversiteit in je omgeving.

Voedersilo voor vogels kopen? Hier moet je op letten

 1. Materiaal en duurzaamheid: Kies voor een stevige, weerbestendige voedersilo. Materialen zoals metaal en bepaalde harde kunststoffen gaan langer mee en zijn bestand tegen de elementen en nieuwsgierige eekhoorns.
 2. Formaat en capaciteit: Bedenk hoeveel vogels je hoopt te voeden en hoe vaak je wilt bijvullen. Als je een groot aantal vogels of minder vaak wilt bijvullen, ga dan voor een grotere silo.
 3. Onderhoudsgemak: Sommige silo’s zijn eenvoudiger te reinigen dan andere. Regelmatig schoonmaken is essentieel om ziekten te voorkomen, dus zorg ervoor dat je model gemakkelijk uit elkaar te halen is.
 4. Voedertype: Niet alle voedersilo’s zijn geschikt voor elk type vogelvoer. Zorg ervoor dat de silo past bij het type voer dat je wilt aanbieden (bijv. zaden, vetbollen, nectar).
 5. Vogelsoorten: Wil je specifieke vogelsoorten aantrekken of eekhoorns en grotere vogels weren? Sommige silo’s zijn uitgerust met beschermingsmechanismen of zijn specifiek ontworpen voor bepaalde soorten.
 6. Locatie: Denk na over waar je de voedersilo wilt plaatsen. Sommige modellen zijn gemaakt om op te hangen, terwijl andere op een paal of standaard staan.
 7. Esthetiek: Het oog wil ook wat! Kies een ontwerp dat past bij de stijl van je tuin of balkon. Er zijn zoveel creatieve en mooie modellen beschikbaar.
 8. Budget: Er zijn voedersilo’s voor elk budget. Maar onthoud: soms kan het lonen om iets meer uit te geven aan een kwalitatief beter model dat langer meegaat en beter presteert.

Dus, gewapend met deze tips, ben je helemaal klaar om de perfecte voedersilo voor jouw gevederde vrienden uit te kiezen. Succes en geniet van je nieuwe achtertuinconcerten!

Vogelbescherming Nederland: help mee!

Vogelbescherming Nederland is een actieve en gepassioneerde organisatie die zich inzet voor vogels en hun leefgebieden. Hun werk richt zich niet alleen op de vogels in Nederland, maar heeft ook een breder, internationaal perspectief.

Wat doen ze?

Vogelbescherming is volledig Partner van BirdLife International. Alle Partners onderschrijven de strategie van BirdLife en werken zo aan een wereld waar:

 • Geen vogelsoorten meer uitsterven.
 • Natuurgebieden goed worden beschermd
 • Ecologisch duurzaam grondgebruik standaard is
 • Mensen zich actief inzetten voor behoud van vogels en natuur.

Beschermingsaanpak van Vogelbescherming

 1. In een vroeg stadium weten hoe vogelpopulaties ervoor staan.
 2. Onderzoeken wat een achteruitgang veroorzaakt.
 3. Analyses omzetten in effectieve acties om vogels te beschermen.
 4. Via voorbeeldprojecten andere partijen enthousiasmeren en ervoor zorgen dat zij deze werkwijzen overnemen.

Verbinden

Vogelbescherming verbindt mensen, bedrijven en instellingen om vogels en natuur te beschermen. Met velen bereiken we meer.

Inspireren met wetenschap

Betrokkenheid bij vogels, natuur en een leefbare wereld drijft ons. Vogelbescherming verrijkt die emotionele verbondenheid met wetenschappelijk onderbouwde kennis. Dat inspireert om zo effectief mogelijk te werken aan de bescherming van natuur.

Van lokaal tot mondiaal

Vogelbescherming is onderdeel van BirdLife International. Door deze mondiale verbondenheid met miljoenen andere bevlogen vogel- en natuurbeschermers bereiken we meer. Natuur stopt niet bij de grens.

Toekomstgericht

We werken aan duurzaam natuurherstel waar mensen baat bij hebben. Alleen dat garandeert dat natuur ook op langere termijn behouden blijft.

Door betrokken te raken bij Vogelbescherming Nederland, draag je bij aan een wereld waar vogels veilig kunnen leven en floreren. Laten we samenwerken om onze gevederde vrienden te beschermen!

Waarom je kunt vertrouwen op mijn selectie

Vraag je je af waarom je mij en mijn team zou moeten vertrouwen met jouw keuze? Hier zijn enkele steengoede redenen:

 • Ervaring: We hebben jarenlange ervaring met tuinproducten en kennen de ins en outs.
 • Objectiviteit: We zijn niet gebonden aan merken. Onze aanbevelingen zijn gebaseerd op kwaliteit, niet op commissies.
 • Feedback: We luisteren naar onze lezers. Jullie feedback helpt ons continu verbeteren.
 • Passie: We houden gewoon van buiten zijn en gezelligheid. Net als jij! Daarom willen we dat je de beste ervaring hebt.

Kortom, we zijn hier om jou te helpen de beste keuze te maken, zonder gedoe. Vertrouw dus gerust op ons!

Veelgestelde vragen over voedersilo’s voor vogels

Over het algemeen zijn voedersilo’s geweldig voor zaden zoals zonnebloempitten en gierst. Er zijn echter ook specifieke silo’s voor vetbollen of pinda’s. Lees altijd de aanbevelingen van de fabrikant om er zeker van te zijn dat je het juiste voer gebruikt.

Het is een goed idee om je voedersilo elke 2 weken schoon te maken om schimmelgroei en ziektekiemen te voorkomen. Als je echter ziet dat het voer nat of beschimmeld is, maak het dan onmiddellijk schoon.

Hang je voedersilo op een rustige, beschutte plek, bij voorkeur uit de buurt van drukke wegen of ramen. Een plek die zowel zon als schaduw krijgt is ideaal. Probeer de silo ook op een plek te hangen waar katten en andere roofdieren er moeilijk bij kunnen.

 • Er zijn voedersilo’s met eekhoornbestendige ontwerpen die voorkomen dat deze nieuwsgierige beestjes bij het voer komen. Plaats daarnaast je voedersilo minstens 3 meter vanaf springplekken en overweeg een eekhoornbaffle (een soort schild) eronder te plaatsen.

Naast vogels kunnen soms andere dieren zoals eekhoorns, muizen of zelfs herten geïnteresseerd zijn in het voer. Het gebruik van specifieke soorten voer, zoals saffloerzaad (dat eekhoorns minder aantrekkelijk vinden), kan helpen. Daarnaast kan het regelmatig schoonmaken van gemorst voer op de grond ongewenste gasten ontmoedigen.