Gezelligheid en warmte met een tafelhaard

Een tafelhaard is een charmante aanvullingen in je tuin of woonruimte. Zo’n haard is een lust voor het oog, maar ook een bron van behaaglijke warmte op die frisse avonden.
In een tijd waarin duurzaamheid en gebruiksgemak hoog op ieders lijstje staan, bieden bio-ethanol tafelhaarden een perfecte oplossing.

Om een goede keuze te maken heb ik op deze pagina ook een overzichtje gemaakt waarop je moet letten als je een tafelhaard wilt aanschaffen. Verder vind je onder tuintips een artikelen over alles wat je moet weten over bio-ethanol.

Overzicht tafelhaarden op bio-ethanol

In onderstaand overzicht vind je de mooiste tafelhaarden, geschikt voor buiten. Ik heb ze nauwkeurig geselecteerd: stuk voor stuk zijn ze van een goede en mooie kwaliteit. Dat geldt uiteraard voor al onze tuindecoratie.

Juno walnoot tafelhaard
1. Juno walnoot tafelhaard

Mijn topper,
zie persoonlijk advies
HUISSON De Luxe tafelhaard
2. HUISSON De Luxe tafelhaard

Creëert hoge, rookloze en geurloze vlammen.
Cosmo walnoot tafelhaard
3. Cosmo walnoot tafelhaard

Haard én borrelplank ineen.
Afecto tafelhaard
4. Afecto tafelhaard

Robuuste haard van gehard glas en roestvrijstaal.

5. Höfats Spin tafelhaard

Roterende, hoge vlammen en elegant design.
Oval beton tafelhaard
6. Oval beton tafelhaard

Duurzame, betonnen schaal en roestvrijstalen brandstoftank.
Saroda tafelhaard Pasen
7. Saroda tafelhaard Pasen

Moderne haard inclusief decoratief grint.
Branderr Primo tafelhaard
8. Branderr Primo tafelhaard

Hoogwaardige, Nederlandse kwaliteit en vakmanschap.

Mijn persoonlijke topper!

Prachtig, deze Juno walnoot tafelhaard! Met een lengte van 40 cm is deze tafelhaard een stijlvolle eye-catcher. Alhoewel de walnoten versie mijn favoriet is, is deze haard ook in andere kleuren verkrijgbaar (zie foto hiernaast), allemaal van hout gefabriceerd in combinatie met RVS en hittebestendig gehard glas.
De Juno is een bio-ethanol haard en dat betekent niet schadelijk voor de menselijke gezondheid en het milieu, geen roet, ruikt niet en rookt niet.
Deze tafelhaard is gecertificeerd in overeenstemming met Europese normen. Dankzij deze materiaalkwaliteit kan de haard jarenlang veilig worden gebruikt zonder lekken, barsten, vervormen en onderhoud.
Een topper dus!

Top 8 beste én mooiste tafelhaarden 2024


1. Juno walnoot tafelhaard

De Juno walnoot tafelhaard van Double T Concept verenigt stijl, veiligheid, en milieuvriendelijkheid in één elegant product. Geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik, voegt deze bio-ethanol haard een romantische sfeer toe aan elke omgeving zonder de noodzaak van een afvoerkanaal of aansluitingen voor elektriciteit of gas. De Juno is vervaardigd uit hoogwaardig walnoothout, roestvrij staal, en hittebestendig glas, en komt met een 0.7L brander, doof spatel, en meer, voor een schone, rookloze ervaring. Veiligheid is gegarandeerd dankzij Europese certificaten en het gebruik van niet-schadelijke bio-ethanolbrandstof, die geen roet of geur achterlaat.

 • Milieuvriendelijk: Gebruikt bio-ethanolbrandstof die veilig is voor de menselijke gezondheid en het milieu; laat geen roet of geur na.
 • Veelzijdigheid: Kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, biedt flexibiliteit in plaatsing en gebruik.
 • Onderhoudsvrij: Heeft geen elektriciteit of gas nodig en laat geen restafval zoals roet of as achter.
 • Duurzaamheid: Gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen zoals massief hout en hittebestendig glas, belooft langdurig gebruik zonder onderhoudszorgen.

2. HUISSON De Luxe tafelhaard

De HUISSON De Luxe tafelhaard brengt elegantie en warmte naar elke ruimte met zijn strakke, moderne design. Vervaardigd uit hoogwaardige materialen, biedt deze bio-ethanol sfeerhaard rookloze, geurloze vlammen voor een veilige en gezellige atmosfeer. Met vlammen die een hoogte van 20 tot 25 cm bereiken, kan deze haard niet alleen uw kamer of serre snel verwarmen maar ook een sfeervolle toevoeging zijn aan dinerfeestjes, zowel thuis als in commerciële settings zoals restaurants en hotels. Eenvoudig in gebruik en onderhoud, met een brandtijd van ruim 2,5 uur per vulling, maakt de HUISSON De Luxe een perfect cadeau of aanwinst voor elke setting.

 • Veelzijdig gebruik: Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, biedt flexibiliteit in verschillende settings.
 • Sfeerverhogend: Creëert een gezellige atmosfeer met rookloze en geurloze vlammen, ideaal voor samenkomsten.
 • Eenvoudige verkrijgbaarheid van brandstof: Bio-ethanol is makkelijk verkrijgbaar bij supermarkten of bouwmarkten.
 • Lange brandtijd: Met een brandtijd van 2,5 uur op één vulling biedt het langdurig comfort en warmte.

3. Cosmo walnoot tafelhaard

De Cosmo walnoot tafelhaard van Double T Concept is een veelzijdige aanwinst voor elk interieur, die een combinatie van sfeer, stijl, en functionaliteit biedt. Dit unieke product dient niet alleen als een bio-ethanol haard voor warmte en ambiance in huis, balkon, tuin, of kantoor, maar ook als een innovatieve borrelplank voor de presentatie van kaas, snacks, en fruit. Vervaardigd uit hoogwaardig walnoot hout en voorzien van een roestvrijstalen brander en hittebestendig glas, belooft de Cosmo een veilige, rookloze ervaring zonder onderhoud. Met Europese veiligheidscertificaten en de mogelijkheid om aangepaste geuren toe te voegen, verrijkt deze tafelhaard elke setting.

 • Veelzijdigheid: Kan gebruikt worden als zowel een sfeerhaard als een borrelplank, waardoor het een uniek item is voor thuis of kantoor.
 • Milieuvriendelijk: Gebruikt bio-ethanolbrandstof die veilig is voor zowel mens als milieu en laat geen roet of geur na.
 • Stijlvol design: Past in elk interieur dankzij het elegante walnoothout en luxe uitstraling.
 • Veilig en onderhoudsvrij: Voorzien van hittebestendig glas en roestvrijstalen materialen voor een lange levensduur zonder lekken of barsten.

4. Afecto tafelhaard

De Afecto tafelhaard is een elegante en luxe keuze voor iedereen die op zoek is naar gezelligheid zonder de complicaties van een traditionele open haard. Met zijn robuuste constructie van gehard glas en roestvrijstaal (RVS) biedt het een moderne uitstraling die in elk interieur past. Deze bio-ethanol haard genereert een rustige, gezellige vlam en aangename warmte, zonder as of walm, en heeft geen schoorsteen of afzuiging nodig, waardoor hij zowel binnen als buiten geplaatst kan worden. Gemakkelijk in montage en zeer stabiel, is de Afecto tafelhaard een zorgeloze toevoeging aan uw woonruimte of tuin.

 • Veelzijdig gebruik: Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, biedt flexibele plaatsingsmogelijkheden.
 • Geen schoorsteen nodig: Eenvoudig te installeren zonder de noodzaak voor een schoorsteen of afzuiging.
 • Lange brandtijd: Groot reservoir van 1200 ml biedt een langere brandduur voor minder frequent bijvullen.
 • Veilig en stabiel: Voorzien van gehard glas en een stevige RVS constructie voor duurzaamheid en veiligheid.

5. Höfats Spin tafelhaard

De Höfats Spin 120 is een stijlvolle tafelhaard die zowel binnen als buiten een sfeervolle ambiance creëert. Met zijn roterende vlammen en elegant design verandert de Spin elke omgeving in een gezellige ontmoetingsplek, vergelijkbaar met het warme gevoel van een kampvuur. Deze haard heeft een roestvrijstalen behuizing en een borosilicaat glazen cilinder, versterkt met een anti-slip basis en oppervlaktebeschermers voor veilig gebruik. De meegeleverde brandblusdeksel en eenvoudige bijvuloptie maken het gebruik gemakkelijk en veilig. Speciaal ontwikkelde bio-ethanol gel van Höfats zorgt voor een rookvrije en geurloze verbranding, wat de Spin ideaal maakt voor gebruik in elke setting.

 • Veelzijdig: Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, wat flexibiliteit in plaatsing biedt.
 • Sfeervolle verlichting: Roterende vlammen creëren een uniek en gezellig vlammenspel.
 • Veilig ontwerp: Voorzien van een robuuste constructie, anti-slip basis, oppervlaktebeschermers, en een blusdeksel voor extra veiligheid.
 • Milieuvriendelijk: Gebruikt duurzaam geproduceerde, rookvrije en geurloze bio-ethanol gel voor een schone verbranding.

6. Oval beton tafelhaard

De Oval Beton tafelhaard is een moderne toevoeging aan elk interieur of exterieur, die een combinatie van functionaliteit en esthetiek biedt. Deze bio-ethanol haard, met zijn unieke lichtgrijze betonnen schaal en roestvrijstalen brandstoftank, belooft een schone, rookloze, en veilige ervaring. Perfect voor thuis, op het balkon, in de tuin of op kantoor, creëert het een sfeervolle ambiance zonder de noodzaak voor een afvoerkanaal of elektriciteits-/gasaansluiting. Het minimalistische design past naadloos in elk decor, terwijl het duurzame materiaalgebruik zorgt voor jarenlang veilig gebruik zonder onderhoud. Met een brandtijd van 1 uur biedt de Oval Beton Schaal een warm en gezellig brandpunt in elke ruimte.

 • Veelzijdig gebruik: Geschikt voor binnen en buiten, wat de haard flexibel inzetbaar maakt.
 • Onderhoudsvrij: Gemaakt van beton en roestvrij staal voor duurzaamheid en eenvoudig onderhoud.
 • Milieuvriendelijk: Gebruikt bio-ethanol als brandstof, wat zorgt voor een schone, rookloze verbranding zonder schadelijke emissies.
 • Stijlvol design: Het moderne, minimalistische ontwerp past in elk interieur en geeft een luxe uitstraling.

7. Saroda tafelhaard Pasen

De Saroda tafelhaard Pasen is een elegante en functionele aanvulling op elk interieur of exterieur, ontworpen om sfeer en warmte te brengen met het gemak van bio-ethanol. Deze brandstof zorgt voor een schone, rook- en geurvrije ervaring. Met glazen wanden voor windbescherming en verhoogde veiligheid, is deze tafelhaard ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Het moderne design, gecombineerd met praktische eigenschappen zoals een lange brandtijd, maakt het een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar zowel stijl als functionaliteit. Daarnaast is de haard inclusief decoratief grint, wat bijdraagt aan de esthetische waarde. Perfect voor gezellige avonden, het creëert een ontspannen en warme sfeer waar dan ook.

 • Lange brandtijd: Minimaal 1,5 uur op één vulling, met mogelijkheid tot 4 uur bij gebruik van accessoires.
 • Milieuvriendelijk: Gebruikt bio-ethanol, een hernieuwbare, schone brandstof die geen rook of geur produceert.
 • Veelzijdig gebruik: Geschikt voor zowel binnen als buiten, biedt flexibiliteit in plaatsing en gebruik.
 • Esthetische toevoeging: Modern design en inclusief decoratief grint, verrijkt elke ruimte met stijl en sfeer.

8. Branderr Primo tafelhaard

De Branderr Primo tafelhaard tilt je zomeravonden naar een hoger niveau met zijn luxe en langdurige bio-ethanol verbranding. Handgemaakt in Nederland, belooft dit compacte en veilige design sfeer en warmte waar je maar wilt, zowel binnen als buiten. Het unieke Flow&Glow systeem garandeert veilig gebruik, terwijl de bijgeleverde vlamverkleiner de brandtijd verlengt tot 5,5 uur en zorgt voor een kalmerend vlambeeld. Deze sfeerhaard combineert duurzaamheid met esthetiek, dankzij het gebruik van bio-ethanol als milieuvriendelijke brandstof en hoogwaardige materialen. Inclusief een beschermhoes en extra lange aansteker, met 2 jaar fabrieksgarantie, is de Primo een verantwoorde keuze voor lange, gezellige avonden.

 • Lange brandtijd: Biedt tot 5,5 uur warmte en sfeer op één vulling, dankzij de vlamverkleiner.
 • Veilig gebruik: Het Flow&Glow systeem en veiligheidsglas verhogen de veiligheid tijdens gebruik.
 • Milieuvriendelijk: Gebruikt bio-ethanol, een duurzame en rookvrije brandstof.
 • Handgemaakt in Nederland: Verzekert hoogwaardige kwaliteit en uitstekend vakmanschap.

Waarom je kunt vertrouwen op mijn selectie

Vraag je je af waarom je mij en mijn team zou moeten vertrouwen met jouw keuze? Hier zijn enkele steengoede redenen:

 • Ervaring: We hebben jarenlange ervaring met tuinproducten en kennen de ins en outs.
 • Objectiviteit: We zijn niet gebonden aan merken. Onze aanbevelingen zijn gebaseerd op kwaliteit, niet op commissies.
 • Feedback: We luisteren naar onze lezers. Jullie feedback helpt ons continu verbeteren.
 • Passie: We houden gewoon van buiten zijn en gezelligheid. Net als jij! Daarom willen we dat je de beste ervaring hebt.

Kortom, we zijn hier om jou te helpen de beste keuze te maken, zonder gedoe. Vertrouw dus gerust op ons!

Veelgestelde vragen over tafelhaarden voor buiten

Hoewel veel tafelhaarden voor buiten ontworpen zijn om robuust te zijn, is het niet aan te raden ze in alle weersomstandigheden buiten te laten staan. Extreme weersomstandigheden, zoals hevige regen of sneeuw, kunnen de levensduur van je haard verkorten. We adviseren om de haard onder een overkapping te gebruiken of een beschermhoes te gebruiken wanneer deze niet in gebruik is.

Tafelhaarden op bio-ethanol zijn over het algemeen veilig voor gebruik buitenshuis, mits je de instructies van de fabrikant volgt. Zorg altijd voor voldoende ventilatie en plaats de haard niet te dicht bij brandbare materialen. Veel modellen komen met veiligheidskenmerken zoals hittebestendig glas en automatische afsluitmechanismen.

Het onderhoud van een tafelhaard is relatief eenvoudig. Zorg dat je de brander regelmatig schoonmaakt om resten bio-ethanol te verwijderen. Controleer ook of de brander en andere onderdelen niet beschadigd zijn. Volg altijd de specifieke onderhoudsinstructies van de fabrikant voor het beste resultaat.

De brandduur van een tafelhaard varieert per model en hangt af van de grootte van het brandstofreservoir. Gemiddeld branden de meeste tafelhaarden voor buiten tussen de 2 en 5 uur op een volle tank bio-ethanol. Sommige modellen bieden de mogelijkheid om de brandduur te verlengen met specifieke accessoires.

Voor tafelhaarden voor buiten wordt meestal bio-ethanol aanbevolen. Deze brandstof brandt schoon, zonder rook of geur, en is speciaal ontworpen voor gebruik in bio-ethanol haarden. Gebruik geen andere soorten brandstof, omdat deze onveilig kunnen zijn en de haard kunnen beschadigen. Volg altijd de aanbevelingen van de fabrikant voor de beste ervaring.