Vuurschaal met houtopslag: het perfecte middelpunt in jouw tuin

Vuurschalen met houtopslag zijn de ultieme aanvulling voor elke buitenruimte, perfect voor diegenen die houden van de warmte en gezelligheid van een open vuur zonder in te leveren op stijl en gemak. Ze vormen het perfecte middelpunt voor avonden buiten, van intieme bijeenkomsten met vrienden tot ontspannen momenten alleen, onder de sterrenhemel.

k heb bij mijn top 8 selectie gelet op kwaliteit van de materialen, weersbestendigheid en onderhoud en deze eigenschappen uitgedrukt in sterren.|

Zoek je meer informatie over vuurschalen en houtopslag, dan vind je onder andere de volgende artikelen onder tuintips: Kan je barbecueën op een vuurschaal?, Wat is het verschil tussen een vuurschaal en een vuurkorf, ook in veiligheid?, Het beste hout voor jouw vuurkorf of vuurschaal en Hoe maak je vuur in een vuurschaal.

Veel leesplezier!
Marion

Overzicht vuurschalen met houtopslag

In onderstaand overzicht vind je de top 8 beste voorschalen met houtopslag. Ik heb ze nauwkeurig geselecteerd: stuk voor stuk zijn ze van een goede en mooie kwaliteit.

Kies je liever voor een losse vuurschaal van cortenstaal of een vuurschaal van bewerkt staal of houtopslag van cortenstaal, dan vind je ze ook hier bij Tuinhappiness.

Mijn topper,
zie persoonlijk advies
.

Kwaliteit materiaal

Weersbestendigheid

Onderhoud

Prachtige combinatie van stijl en functionaliteit.

Kwaliteit materiaal

Weersbestendigheid

Onderhoud

Sfeermaker met plancha bakplaat.

Kwaliteit materiaal

Weersbestendigheid

Onderhoud

Vervaardigd van 2mm onbewerkt staal.

Kwaliteit materiaal

Weersbestendigheid

Onderhoud

Gietijzeren vuurschaal, dus lange levensduur.

Kwaliteit materiaal

Weersbestendigheid

Onderhoud

Makkelijk verplaatsbaar door de handgrepen.

Kwaliteit materiaal

Weersbestendigheid

Onderhoud

Van natuurlijk geroest staal. 

Kwaliteit materiaal

Weersbestendigheid

Onderhoud

Wordt mooier naarmate het roestproces vordert.

Kwaliteit materiaal

Weersbestendigheid

Onderhoud

Mijn persoonlijke topper!

Wie valt er niet op deze RedFire vuurschaal Selki met houtopslag? Het natuurlijke roestproces is al klaar, waardoor je deze vuurschaal ook zonder bescherming gewoon buiten kan laten staan. De roestlook zal er alleen nog maar intenser van worden.
Met een staaldikte van 1,5 mm en een diameter van 80 cm, is deze robuuste vuurschaal met houtopslag een opvallende verschijning in jouw tuin.
Ideaal is dat je het stookhout op kunt slaan onder de schaal. Deze Selki vuurschaal blijft door zijn gewicht stevig op zijn plek staan. En dat is wel zo veilig!

Voor mij krijgt deze RedFire vuuschaal een 5-sterren+ beoordeling!

Top 8 beste én mooiste vuurschalen met houtopslag 2024


1. RedFire vuurschaal Selki met houtopslag

Breng sfeer en gemak in je tuin met de RedFire Vuurschaal Selki, waar stijl en functionaliteit samenkomen. Deze trendy vuurschaal met houtopslag zorgt ervoor dat je haardhout altijd binnen handbereik is voor een gezellige avond buiten. Dankzij de unieke roestafwerking kan de Selki het hele jaar door buiten blijven staan, waarbij de roestlook alleen maar verbetert met de tijd. Met een stevige staaldikte van 1.5 millimeter en een diameter van 80 centimeter, biedt de Selki volop ruimte voor een groot, warm vuur. De geïntegreerde houtopslag zorgt bovendien voor extra stabiliteit en veiligheid, zelfs bij een briesje.

Voor- en nadelen:

 • Multifunctioneel ontwerp: Combineert een vuurschaal met houtopslag voor gemak en efficiëntie.
 • Ruime afmetingen: Met een diameter van 80 centimeter, ideaal voor grotere vuursessies.
 • Duurzame constructie: Stevige staaldikte van 1.5 mm zorgt voor kwaliteit en robuustheid.
 • Weerbestendig: Trendy roestafwerking maakt de vuurschaal geschikt om het hele jaar door buiten te laten staan.
 • Gewicht en verplaatsbaarheid: Het robuuste ontwerp en de integratie van houtopslag kunnen het verplaatsen van de vuurschaal uitdagender maken.

2. Esschert Design vuurschaal met houtopslag

De Esschert Design Vuurschaal met Houtopslag combineert naadloos functionaliteit met stijl, en is een echte blikvanger voor elke tuin. Met een diameter van 61 cm en uitgevoerd in elegant zwart, biedt deze verhoogde vuurschaal niet alleen een warme sfeer voor gezellige avonden met vrienden of familie, maar ook een praktische opslagruimte voor hout, zodat je altijd brandstof dichtbij hebt. De grote opening in de bodem faciliteert het gemakkelijk aanmaken van het vuur. Hoewel deze vuurschaal een mooie toevoeging is aan elke buitenruimte, is het belangrijk te weten dat regelmatig onderhoud met kachelspray nodig is om roestvorming te voorkomen en de zwarte kleur te behouden.

Voor- en nadelen:

 • Stijlvol design: Elegante zwarte afwerking past goed in elke tuin.
 • Functionaliteit: Geïntegreerde houtopslag biedt gemak en houdt brandhout dichtbij.
 • Gemakkelijk aanmaken: Grote opening in de bodem vergemakkelijkt het aansteken.
 • Warmte en sfeer: Creëert een gezellige atmosfeer voor avonden buiten.
 • Onderhoud: Kan gaan roesten en verf kan afbladderen door hitte; regelmatig onderhoud met kachelspray is nodig.

3. HEAT Outdoor vuurschaal met houtopslag

De HEAT Bakka vuurkorf tilt het buitenleven naar een hoger niveau. Dit is niet zomaar een barbecue; het is een centrum van warmte, vuur, buiten koken, culinaire genoegens en het vieren van vriendschappen in je tuin. Deze buitenkeuken is een ware sfeermaker, die functionaliteit met stijl combineert. Voorbereid met een voorgevette plancha bakplaat tegen roest, is het wel belangrijk deze te onderhouden voor gebruik. Hoewel de turret grill niet is inbegrepen, biedt de Bakka op zichzelf al een stoere uitstraling, functionaliteit als zowel vuurschaal als barbecue, en genot voor alle seizoenen. Geschikt voor thuisgebruik en in de horeca, deze HEAT Bakka is een veelzijdige toevoeging aan elke buitenruimte.

Voor- en nadelen:

 • Veelzijdigheid: Functioneert als vuurschaal en barbecue, ideaal voor elke gelegenheid.
 • Esthetiek: Een stoere eye-catcher die stijl toevoegt aan je tuin.
 • Gebruiksgemak: Geschikt voor het hele jaar door genieten, inclusief hoge stralingswarmte.
 • Professioneel Toepasbaar: Ook geschikt voor horeca, wat de Bakka veelzijdig inzetbaar maakt.
 • Onderhoud: De plancha bakplaten vereisen regelmatig onderhoud om roestvorming te voorkomen.

4. RedFire vuurschaal Juva met houtopslag

De RedFire Juva Industrial vuurschaal is een moderne toevoeging aan elke tuin, die stijl, functionaliteit en gezelligheid naadloos combineert. Vervaardigd uit 2 mm dik onbewerkt staal, belooft het een robuust en industrieel design dat opvalt. Met een diameter van 80 cm, biedt deze vuurschaal genoeg ruimte voor een groot en gezellig haardvuur. De ingebouwde houtopslag verhoogt niet alleen het gebruiksgemak door houtblokken binnen handbereik te houden, maar dient ook als een decoratief element dat bijdraagt aan de algehele uitstraling. De Juva vuurschaal is veelzijdig en past zowel in een landelijke als moderne tuinsetting, waardoor het een uitstekende keuze is voor wie zowel esthetiek als functionaliteit waardeert.

Voor- en nadelen:

 • Esthetisch aantrekkelijk: Moderne en robuuste uitstraling die in elke tuin past.
 • Gebruiksgemak: Ingebouwde houtopslag voor gemakkelijk en comfortabel bijvullen van het haardvuur.
 • Kwaliteit en duurzaamheid: Gemaakt van 2 mm dik staal, biedt het een goede prijs-/kwaliteitverhouding.
 • Ruime afmetingen: Diameter van 80 cm zorgt voor een groot en sfeervol haardvuur.
 • Onderhoud: Onbewerkt staal kan roesten als het niet goed wordt onderhouden, wat extra zorg vereist.

5. Cheqo vuurschaal met houtopslag

De Cheqo® Luxury Firebowl is de ultieme toevoeging aan elke buitenruimte, ontworpen om zowel luxe als comfort te bieden. Vervaardigd van stevig gietijzer, met een hoogte van 68 cm en een vuurschaaldiameter van 45 cm, staat deze vuurschaal garant voor kwaliteit en duurzaamheid. De geïntegreerde houtopslag houdt je brandhout droog en binnen handbereik, ideaal voor lange avonden rond het vuur. Het strakke ontwerp maakt het een perfecte match voor elk terras of dek, terwijl de hoogte ervoor zorgt dat het een opvallend element in je tuin is. Geniet zonder zorgen van gezellige vuurtjes en comfortabele avonden met de Cheqo® Luxury Firebowl.

Voor- en nadelen:

 • Luxueus design: Strak en stijlvol, past bij elke buiteninrichting.
 • Ingebouwde houtopslag: Houdt hout droog en makkelijk toegankelijk.
 • Duurzaamheid: Gemaakt van stevig gietijzer, belooft een lange levensduur.
 • Perfecte afmetingen: Met een hoogte van 68 cm en een diameter van 45 cm, ideaal voor het verzamelen rond het vuur.
 • Gewicht en verplaatsbaarheid: Het stevige metaal kan zwaar zijn, wat het verplaatsen van de vuurschaal lastiger maakt.

6. CookKing vuurschaal Montana met houtopslag

De CookKing Montana vuurschaal, geproduceerd in Europa, belichaamt vakmanschap met zijn gedetailleerde afwerking en gebruik van dik staal, waardoor het een duurzame en veilige keuze is voor buitenverwarming en -verlichting. Met een diameter van 70 cm en een gewicht van 25 kg, biedt deze vuurschaal niet alleen een stevige en stabiele basis voor het aansteken van vuur, maar ook veelzijdigheid in gebruik als warmtebron, stijlvolle verlichting of zelfs als draagbare grill. De structuur is ontworpen met handgrepen voor gemakkelijke mobiliteit en een onderplank voor ruime houtopslag, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak. Daarnaast beschermt deze plank de ondergrond tegen de hitte. Het natuurlijke uiterlijk van het ruwe staal geeft elke vuurschaal een unieke uitstraling, zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit of stabiliteit.

Voor- en nadelen:

 • Veelzijdigheid: Kan gebruikt worden als vuurschaal, grill, warmtebron en verlichting.
 • Veiligheid: Ontwerp voorkomt verspreiding van brandend hout, zelfs bij harde wind.
 • Gemak: Voorzien van handgrepen voor eenvoudige verplaatsing.
 • Praktische houtopslag: Onderplank voor opslag van hout beschermt ook de grond tegen hitte.
 • Variatie in uiterlijk: Door het gebruik van ruw staal kan de kleur variëren, wat sommigen misschien onvoorspelbaar of ongewenst vinden.

7. La Hacienda Moho vuurschaal met houtopslag

De La Hacienda vuurschaal Moho biedt een perfecte balans tussen esthetiek en functionaliteit, met zijn natuurlijk geroest staal en robuuste uiterlijk. Deze grote ronde schaal zorgt niet alleen voor een sfeervol haardvuur maar dient ook als een decoratieve toevoeging aan zowel moderne als landelijke tuinen. De geïntegreerde houtopslag verhoogt het gebruiksgemak doordat je brandhout direct binnen handbereik is, wat het bijvullen tijdens het gebruik comfortabel maakt. Met zijn uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding en een hoogte van 55 cm is de Moho vuurschaal een ideale keuze voor wie op zoek is naar zowel warmte als stijl in hun buitenruimte. Geniet van de gezelligheid en de warmte die deze vuurschaal met zich meebrengt.

Voor- en nadelen:

 • Esthetische aantrekkingskracht: Natuurlijk geroest staal biedt een industrieel en robuust uiterlijk.
 • Veelzijdig ontwerp: Past goed in zowel moderne als landelijke tuinontwerpen.
 • Praktische houtopslag: Maakt het bijvullen van hout tijdens gebruik makkelijker en draagt bij aan het decor.
 • Goede prijs-/kwaliteitverhouding: Biedt waarde voor je geld door kwaliteit en design te combineren.
 • Onderhoud van roest: Hoewel het natuurlijke roest een uniek uiterlijk geeft, kan het onderhoud of het voorkomen van verdere corrosie extra aandacht vereisen.

8. Esschert Design vuurschaal plaatstaal met houtopslag

De Esschert Design Vuurschaal met Houtopslag is een elegante en praktische toevoeging aan elke buitenruimte. Gemaakt van hoogwaardig staal en met een diameter van 75 cm, biedt deze vuurschaal voldoende ruimte voor een royaal vuur dat sfeer en warmte toevoegt aan je tuin of terras. Het ontwerp, met een verpakkingsgewicht van 20.40 kg en uitgevoerd in een aantrekkelijke (roest)bruine kleur, combineert functionaliteit met esthetiek. De geïntegreerde houtopslag is niet alleen praktisch, maar draagt ook bij aan het stijlvolle uiterlijk van de vuurschaal, waardoor het een ideale keuze is voor liefhebbers van buitenleven die zowel schoonheid als gebruiksgemak waarderen.

Voor- en nadelen:

 • Ruim formaat: Met een diameter van 75 cm, ideaal voor grotere vuren.
 • Stijlvol ontwerp: (Roest)bruine kleur voegt een elegante touch toe aan je buitenruimte.
 • Praktische houtopslag: Houdt brandhout netjes en binnen handbereik.
 • Duurzaam materiaal: Gemaakt van stevig staal voor langdurig gebruik.
 • Gewicht: Met een verpakkingsgewicht van 20.40 kg kan het verplaatsen van de vuurschaal uitdagend zijn.

Waarom je kunt vertrouwen op mijn selectie

Vraag je je af waarom je mij en mijn team zou moeten vertrouwen met jouw keuze? Hier zijn enkele steengoede redenen:

 • Ervaring: We hebben jarenlange ervaring met tuinproducten en kennen de ins en outs.
 • Objectiviteit: We zijn niet gebonden aan merken. Onze aanbevelingen zijn gebaseerd op kwaliteit, niet op commissies.
 • Feedback: We luisteren naar onze lezers. Jullie feedback helpt ons continu verbeteren.
 • Passie: We houden gewoon van buiten zijn en gezelligheid. Net als jij! Daarom willen we dat je de beste ervaring hebt.

Kortom, we zijn hier om jou te helpen de beste keuze te maken, zonder gedoe. Vertrouw dus gerust op ons!

Veelgestelde vragen over vuurschalen met houtopslag

Het is belangrijk om je vuurschaal droog en schoon te houden. Na gebruik en afkoeling kun je het beste de as verwijderen en de schaal afdekken met een beschermhoes. Voor extra bescherming tegen roest kun je de vuurschaal regelmatig behandelen met een hittebestendige lak of roestwerend middel.

Het is het veiligst om je vuurschaal op een hittebestendige, stabiele ondergrond te plaatsen, zoals steen, beton of zand. Vermijd brandbare oppervlakken zoals gras, houten dekken en synthetische materialen, tenzij je een specifieke onderlegger of mat gebruikt die ontworpen is om de hitte te verdelen.

Zorg ervoor dat je houtopslag schoon en georganiseerd blijft. Plaats het hout zodanig dat er lucht tussen kan circuleren om vochtigheid en schimmel te voorkomen. Indien de houtopslag deel uitmaakt van de vuurschaal en van metaal is, kun je deze op dezelfde manier als de schaal zelf onderhouden om roest tegen te gaan.

Het is het beste om droog, onbehandeld hout te gebruiken, zoals eiken, esdoorn of berken. Deze houtsoorten branden schoner en produceren minder rook dan vochtig of behandeld hout. Vermijd het verbranden van geverfd hout of hout dat chemisch behandeld is, aangezien dit schadelijke stoffen kan vrijgeven.

Ja, vuurschalen met houtopslag zijn veilig voor gebruik, zolang je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt. Zorg voor voldoende afstand van gebouwen en brandbare materialen, houd altijd een emmer water of een tuinslang in de buurt voor noodgevallen, en laat het vuur nooit onbeheerd achter. Zorg ook dat je op de hoogte bent van lokale regelgeving omtrent open vuur in je tuin.