Terrasverwarming is echt zo’n must-have voor elke buitenplek, zodat je er lekker, gezellig en comfortabel bij zit, zelfs als het wat frisser wordt. Als je op zoek bent naar de perfecte terrasverwarmer, zijn er een paar dingen waar je even bij stil moet staan. De grote vraag is vaak: ga ik voor gas of elektrisch? Laten we eens kijken naar wat elke optie te bieden heeft, zodat je een keuze kunt maken die bij jou past.


Terrasverwarming: gas versus elektrisch

Gasverwarmers

Terrasverwarmers op gas zijn de gangmakers voor je buitenruimte. Ze draaien op propaan of butaan en kunnen je terras lekker snel opwarmen. Vooral in de horeca zijn ze geliefd omdat ze, naast een berg warmte, ook nog eens voor een knusse vibe zorgen met die mooie vlammen. Denk aan een staande heater die je terras in no-time verwarmt – ideaal voor als je een flink stuk buiten hebt om gezellig te maken.

Voordelen van gas:

 • Ze geven een bak warmte af, perfect voor de grotere buitenruimtes.
 • De warmte is direct voelbaar; ideaal voor instant gezelligheid.
 • Niets zegt ‘gezellig’ zoals een echte vlam.

Maar, gasverwarmers hebben ook hun minpunten:

 • Installatie kan een dingetje zijn, net als de aansluiting op een gasleiding.
 • Regelmatig onderhoud is een must.
 • Veiligheid is key, zeker met open vuur, en je moet altijd zorgen voor genoeg frisse lucht.

Elektrische verwarmers


Elektrische terrasverwarming is een andere populaire keuze. Deze jongens werken op stroom en maken gebruik van infrarood om je te verwarmen. Ze zijn super voor de kleinere ruimtes en brengen warmte zonder gedoe.

Voordelen van elektrisch:

 • Makkelijk te installeren; gewoon inpluggen en klaar.
 • Vaak voordeliger in gebruik dan gas.
 • Ze zijn lief voor het milieu; geen uitstoot van gassen.

De nadelen?

 • Ze kunnen net iets minder warmte geven dan gasverwarmers, wat ze minder geschikt maakt voor de echt grote terrassen.
 • Soms heb je een verlengsnoer nodig om ze aan te sluiten waar je wilt.

Dus, wat is nu de beste keuze?

Dat ligt helemaal aan jouw situatie. Heb je een groot terras en houd je van die authentieke vlammen, dan is gas waarschijnlijk jouw go-to. Zoek je iets voor een kleiner plekje en wil je iets dat makkelijk en voordelig is, dan is elektrisch misschien meer jouw ding.

Belangrijk is wel om na te denken over veiligheid en de impact op het milieu. Gasverwarmers vragen om wat meer aandacht qua veiligheid en onderhoud, terwijl elektrische verwarmers wat vriendelijker zijn voor de wereld en minder zorg nodig hebben.

Uiteindelijk hebben beide opties hun plussen en minnen. Het draait allemaal om wat jij belangrijk vindt en wat het beste past bij jouw buitenruimte. Met de juiste afwegingen vind je vast en zeker een terrasverwarmer die helemaal aansluit bij jouw wensen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *