Bij het plannen van je volgende outdoor avontuur, denk je misschien na over het meenemen van kampeerstoelen of ligbedden voor die chill-momenten. Maar wacht even, heb je overwogen om een hangmat in te pakken?
In dit artikel vertel ik je over de voordelen van een hangmat bij het kamperen en geef ik je een overzicht van de accessoires die de sensatie van een hangmat nog groter maken.

Veel leesplezier!
Marion

Editor’s note: Dit artikel is op 24 mei 2024 uitgebreid met nieuwe informatie.


Waarom een hangmat onmisbaar is voor je kampeeravontuur

Een hangmat is een vleugje vrijheid, maar biedt ook praktische voordelen die je kampeerervaring naar een hoger niveau tillen.

1. Ultieme ontspanning

Een hangmat wiegt je zachtjes terwijl je luistert naar het ruisen van de bladeren en het kabbelende water. Deze ervaring is moeilijk te evenaren in een kampeerstoel of op een ligbed, die je weliswaar comfort bieden, maar niet dezelfde ontspannen schommeling die je in een hangmat vindt.

2. Lichtgewicht en minder ruimtebeslag

Terwijl kampeerstoelen en ligbedden hun voordelen hebben, wegen ze vaak meer en nemen ze meer ruimte in je bagage in. Hangmatten daarentegen, zijn licht als een veer en kunnen tot de grootte van een klein broodje worden opgevouwen, wat essentieel is voor de lichtgewicht backpacker of iedereen die ruimte wil besparen.

3. Veelzijdigheid in overvloed

Je hebt een vlakke ondergrond nodig om een kampeerstoel of ligbed te gebruiken, wat niet altijd beschikbaar is in het wild. Hangmatten zijn daarentegen super veelzijdig; ze hebben alleen maar twee steunpunten nodig (zoals bomen of rotsen), waardoor je veel meer opties hebt voor waar je kunt relaxen.

4. Blijf droog en vermijd beestjes

Een nacht in een hangmat betekent dat je boven de grond zweeft, weg van de vochtige ondergrond en nieuwsgierige insecten. Kampeerstoelen en ligbedden houden je dichter bij de grond, waardoor je vatbaarder bent voor natte kleding en ongewenste beestjes.

5. Snel opzetten en afbreken

Het opzetten van een hangmat is vaak sneller en eenvoudiger dan het in elkaar zetten van kampeerstoelen of het uitklappen van ligbedden, vooral als je na een lange dag wandelen snel wilt ontspannen.

Hoewel kampeerstoelen en ligbedden zeker hun plaats hebben in de wereld van outdoor uitrusting, biedt een hangmat een unieke combinatie van comfort, gemak, en verbondenheid met de natuur. Dus, de volgende keer dat je je kampeeruitrusting pakt, overweeg dan om die hangmat ook mee te nemen. Je zou wel eens aangenaam verrast kunnen zijn door het verschil dat het maakt.

Hangmat accessoires: upgrade jouw relaxmoment!

Dus, je hebt besloten om een hangmat mee te nemen op je volgende avontuur (goede keuze!). Maar wist je dat er een hele wereld aan accessoires bestaat die jouw hangmatervaring nog beter kunnen maken? Hier is een lijst van must-have accessoires die je hangmat van gewoon naar uitzonderlijk zullen transformeren.

1. Hangmattouwen & bevestigingskits

  • Touwen & straps: Duurzame en boomvriendelijke straps zijn essentieel om je hangmat veilig op te hangen zonder schade aan bomen toe te brengen.
  • Bevestigingskits: Voor als je iets meer nodig hebt dan alleen touwen, bieden bevestigingskits je alles wat je nodig hebt om je hangmat op bijna elke locatie op te zetten.

2. Muskietennetten

  • Niemand houdt van ongenode gasten. Een muskietennet houdt de muggen en andere insecten weg, zodat je ongestoord kunt ontspannen.

3. Regentarp

  • Word niet verrast door een plotselinge regenbui. Een regentarp zorgt ervoor dat je droog blijft, wat het weer ook is.

6. Draagtas

  • Een speciaal ontworpen draagtas maakt het vervoeren van je hangmat en al zijn accessoires een fluitje van een cent.

7. Hangmatstandaard

  • Geen bomen? Geen probleem! Een opvouwbare hangmatstandaard laat je overal je hangmat opzetten, van je achtertuin tot aan het strand.

8. Drank- en boekhouders

  • Voor de ultieme ontspanningservaring mag een houder voor je drankje of boek niet ontbreken.

Met de juiste accessoires wordt jouw hangmat meer dan alleen een plek om te relaxen; het wordt jouw persoonlijke oase van comfort en ontspanning, waar je ook bent. Dus, pak die accessoires in en bereid je voor op een avontuur met maximaal comfort.

Ontdek de vrijheid van hangmatkamperen op Natuurkampeerterreinen!

Wist je dat ongeveer dertig Natuurkampeerterreinen speciale plekken hebben ingericht voor hangmatkampeerders? Je vindt deze speciale hangmatplekken op de website van Natuurkampeerterreinen. Hier kun je je hangmat ophangen tussen bomen die voldoen aan de vereisten voor een goede “hangplek”.

Het overnachten in een hangmat geeft een uniek gevoel van vrijheid. ‘Zwevend tussen de bomen en kijkend naar de sterrenhemel voel je je echt verbonden met de natuur’, zegt een ervaren hangmatkampeerder. ‘Het komt dicht bij wildkamperen, maar dan legaal.’

Voor rondtrekkende fietsers en wandelaars is het ideaal om je tent te vervangen door een hangmat. Je bepakking is licht en comfortabel, mits je de juiste materialen hebt. Je slaapplek is snel op te zetten en af te breken. Een bijkomend voordeel is dat je de ondergrond intact laat, waardoor het gras kan blijven ademen. Bovendien lig je nooit meer op een verdwaalde dennenappel of een ongelijke ondergrond.

Zit er een avonturier in jou? Probeer dan hangmatkamperen en geniet van een onvergetelijke ervaring!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *