Heerlijk is dat, genieten van de buitenlucht en de zon in een hangmat! Kies je voor een hangmat met standaard dan hoef je geen rekening te houden met bomen of palen, je kan hem tenslotte overal neerzetten en dat is ideaal.
Waar je op moet letten voordat je een hangmat met standaard aanschaft, vertel ik je in dit artikel.

Veel leesplezier!
Marion


Hangmat met standaard kopen? Hier moet je op letten!

Als je op zoek bent naar de perfecte hangmat met standaard, zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Een hangmat kan een geweldige aanvulling zijn op je tuin, balkon of zelfs binnenruimte, en biedt de ideale plek om te ontspannen en te genieten van een rustig moment. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen om je te helpen de beste keuze te maken:

1. Grootte en draagvermogen

 • Grootte van de hangmat: Zorg ervoor dat de hangmat groot genoeg is voor jouw comfort. Als je lang bent, zoek dan naar een hangmat die extra lengte biedt.
 • Draagvermogen: Controleer het maximale gewicht dat de hangmat kan dragen. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om met meer dan één persoon tegelijkertijd in de hangmat te liggen.

2. Materiaal van de hangmat

 • Duurzaamheid: Kijk naar materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden als je de hangmat buiten gaat gebruiken. Polyester en nylon zijn populaire keuzes vanwege hun duurzaamheid en weerbestendigheid.
 • Comfort: Katoenen hangmatten zijn zachter en comfortabeler, maar minder geschikt voor langdurig buitengebruik vanwege de gevoeligheid voor weer en vocht.

3. Type standaard

 • Materiaal: Standaarden komen in verschillende materialen zoals hout, metaal, of bamboe. Houten standaarden zien er natuurlijk en stijlvol uit maar hebben meer onderhoud nodig. Metalen standaarden zijn vaak robuuster en weerbestendiger.
 • Draagbaarheid: Als je van plan bent de hangmat regelmatig te verplaatsen, kies dan voor een lichtgewicht en eenvoudig te monteren standaard.

4. Installatie en onderhoud

 • Eenvoud van installatie: Kijk hoe gemakkelijk de hangmat met standaard op te zetten is. Sommige modellen zijn ontworpen voor snelle en eenvoudige montage zonder gereedschap.
 • Onderhoud: Overweeg hoeveel onderhoud de hangmat en standaard nodig hebben. Materialen die bestand zijn tegen schimmel en roest zullen minder onderhoud vergen en langer meegaan.

5. Stijl en ontwerp

 • Esthetiek: De stijl van de hangmat en standaard moet passen bij je persoonlijke smaak en de omgeving waarin het zal staan. Er zijn talloze ontwerpen en kleuren beschikbaar, dus er is voor ieder wat wils.
 • Extra’s: Sommige hangmatten komen met extra’s zoals kussens, zijzakken voor boeken of drankjes, en insectennetten. Bedenk welke extra functies voor jou belangrijk zijn.

Door rekening te houden met deze punten, kun je een weloverwogen beslissing nemen en de perfecte hangmat met standaard vinden die aan al je eisen voldoet.

Hoe bescherm je je hangmat met standaard tegen natte of koude weersomstandigheden?


Om je hangmat met standaard te beschermen tegen natte of koude weersomstandigheden, kun je de volgende tips volgen:

1. Gebruik een beschermhoes

 • Een waterdichte beschermhoes is essentieel om je hangmat en standaard te beschermen tegen regen, sneeuw en ochtenddauw. Zorg ervoor dat de hoes groot genoeg is om de gehele hangmat en standaard te bedekken en bevestig hem goed om te voorkomen dat wind hem wegblaast.

2. Berg het binnen op bij slecht weer

 • Als je weet dat er slecht weer op komst is, is het het beste om je hangmat en standaard binnen op te bergen. Dit voorkomt niet alleen waterschade, maar beschermt ook tegen kou en wind die het materiaal kunnen aantasten.

3. Onderhoud en reiniging

 • Reinig je hangmat regelmatig om schimmel en meeldauw te voorkomen, vooral na blootstelling aan nat weer. Hangmatten gemaakt van synthetische materialen kunnen vaak in de wasmachine, maar controleer altijd het label voor wasinstructies.
 • Behandel houten standaarden met een waterdicht makende houtbeschermer om ze te beschermen tegen verrotting en schade door vocht. Metalen standaarden kunnen worden behandeld met roestwerende middelen.

4. Gebruik een weerbestendige hangmat en standaard

 • Kies voor materialen die ontworpen zijn om weersbestendig te zijn. Polyester en nylon hangmatten en gepoedercoate metalen standaarden bieden betere bescherming tegen de elementen dan hun niet-weerbestendige tegenhangers.

5. Plaatsing

 • Overweeg de plaatsing van je hangmat met standaard zorgvuldig. Plaats hem onder een overkapping, grote boom, of een ander soort beschutting om directe blootstelling aan regen en sneeuw te minimaliseren.

6. Inspecteer regelmatig

 • Inspecteer je hangmat en standaard regelmatig op tekenen van schade of slijtage. Vroege detectie van problemen zoals roest, scheuren, of losse onderdelen kan helpen om grotere problemen te voorkomen.

7. Gebruik een grondzeil

 • Voor extra bescherming tegen vocht van de grond, overweeg een grondzeil onder je hangmatstandaard te plaatsen. Dit kan vooral nuttig zijn in zeer natte of besneeuwde omstandigheden.

Door deze maatregelen te nemen, kun je de levensduur van je hangmat met standaard aanzienlijk verlengen en genieten van vele comfortabele en ontspannende momenten, ongeacht het weer.

In onze top 10 beste hangmatten met standaard vind je regelmatig het merk Potenza terug. Onderstaande video van Potenza laat zien hoe makkelijk een standaard van hun merk gemonteerd en gedemonteerd kan worden:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *