Net zoals de boeken die iemand leest, de muziek die hij luistert of de kunst die aan zijn muren hangt, kan een tuinbeeld veel onthullen over de persoonlijke reis, waarden, smaken en ervaringen van een individu. Het voegt een personal touch toe aan jouw tuin: achter een tuinbeeld schuilt vaak een mooi verhaal.

Geef je iemand een tuinbeeld kado, dan blijft dat voor eeuwig een mooie
herinnering aan iemand of aan iets wat jullie samen hebben meegemaakt.

Enjoy!
Marion

Elk tuinbeeld heeft zijn eigen verhaal

Er staan 4 tuinbeelden in mijn tuin. Ze hebben elk een eigen stijl. Drie tuinbeelden heb ik gekregen, een beeld heb ik zelf gemaakt. Van elk tuinbeeld herinner ik me exact waarom ik hem heb gekregen en welk verhaal erachter zit. Dit is waarom dit zo werkt.

  1. Persoonlijke Selectie: De keuze voor een specifiek tuinbeeld is vaak een reflectie van de smaak, voorkeuren en persoonlijke ervaringen van een individu. Of het nu gaat om een herinnering aan een reis, een bepaald moment in het leven of gewoon een bepaalde voorkeur voor kunst en esthetiek, het beeld dat men kiest, weerspiegelt vaak die unieke reis.
  2. Symboliek: Veel tuinbeelden hebben diepe symbolische betekenissen. Bijvoorbeeld, iemand kan een Boeddha-beeld in zijn tuin plaatsen vanwege een persoonlijke spirituele reis of een waardering voor meditatie en mindfulness. Een ander kan kiezen voor beelden van vogels vanwege een liefde voor de natuur en vrijheid.
  3. Emotionele connectie: Beelden kunnen emoties oproepen of herinneren aan specifieke gevoelens. Een tuinbeeld kan bijvoorbeeld worden geplaatst ter nagedachtenis aan een geliefde of om een bepaalde vreugdevolle periode in het leven te vieren.
  4. Esthetische reflectie: De stijl en plaatsing van een tuinbeeld kunnen ook een uiting zijn van iemands esthetische gevoel en benadering van tuinontwerp, wat weer een aspect is van hun persoonlijke verhaal.

Kortom: een tuinbeeld zegt iets over de smaak, de persoonlijkheid of een bepaalde emotie van de eigenaar.

Waarom is een tuinbeeld ook een bijzondere toevoeging aan je tuin

  1. Focal Point: Een tuinbeeld kan dienen als een centraal punt of blikvanger in een tuin, waardoor een bepaald gebied of kenmerk wordt benadrukt.
  2. Sfeer en ambiance: Afhankelijk van het gekozen beeld kan het een bepaalde stemming of gevoel oproepen, zoals rust en sereniteit met een Boeddha-beeld of speelsheid met een tuinkabouter.
  3. Verbinding met de natuur: Veel tuinbeelden, zoals dieren of mythologische figuren, helpen een verbinding te creëren tussen de menselijke en natuurlijke wereld.
  4. Seizoensverandering: Terwijl planten en bloemen seizoensgebonden zijn, bieden tuinbeelden het hele jaar door een constante esthetiek.
  5. Onderhoudsarm: In tegenstelling tot levende planten, hebben beelden weinig tot geen onderhoud nodig, waardoor ze een praktische keuze zijn voor diegenen die een blijvend element in hun tuin willen zonder extra werk.
  6. Historie en cultuur: Veel tuinbeelden hebben historische of culturele betekenissen, wat diepte en een verhaal aan de buitenruimte toevoegt.

Onderstaande foto is gemaakt van het tuinbeeld dat ik zelf heb gemaakt. Het heet ‘moeder natuur’ en ligt inmiddels zo’n 8 jaar in een plantenborder uit te rusten 😉
Het beeld is niet meer weg te denken uit mijn tuin.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *