Buitenverlichting op zonne-energie is helemaal hot. Maar dit soort verlichting heeft één duidelijk nadeel: je hebt zonlicht nodig! In de winter is de lichtopbrengst van dit soort solar verlichting dus lager.
Met tuinverlichting op netstroom beschik je over een constante lichtopbrengst. Maar het heeft meer voordelen én ook nadelen.

Ik hoop dat ik je met het schrijven van dit artikel geholpen heb met de keuze voor jouw soort buitenverlichting.

Veel succes!
Marion

De voor- en nadelen van tuinverlichting op netstroom

Er zijn veel manieren om je buitenruimte op te fleuren, en één van de beste is door gebruik te maken van tuinverlichting op netstroom. Hier zijn een paar voordelen om te overwegen:

 1. Betrouwbaarheid en constantie
  In tegenstelling tot zonne-energieverlichting, levert netstroom een constante energiebron. Dit betekent dat je lichten altijd zullen branden wanneer je ze nodig hebt, ongeacht het weer!
 2. Krachtige verlichting
  Met tuinverlichting op netstroom kun je profiteren van helderdere lichten. Perfect voor diegenen die een statement willen maken of specifieke delen van hun tuin willen accentueren.
 3. Lange levensduur
  Vaak hebben deze lichten een langere levensduur en behoeven ze minder onderhoud in vergelijking met andere verlichtingsopties.
 4. Uitgebreide opties
  Er is een enorme verscheidenheid aan stijlen, kleuren en designs beschikbaar. Van vintage lantaarns tot moderne LED-strips; er is voor ieder wat wils!
 5. Veiligheid eerst
  Een goed verlichte tuin kan potentiële indringers afschrikken en zorgt voor veilige wandelpaden in het donker.
 6. Geen batterijen nodig
  Zeg vaarwel tegen het regelmatig vervangen van batterijen. Sluit het gewoon aan en geniet!
 7. Eenvoudige integratie met andere systemen
  Veel systemen op netstroom kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd met timers of smart home systemen voor extra gemak.

Nadelen van tuinverlichting op netstroom

Net zoals er voordelen zijn aan tuinverlichting op netstroom, zijn er ook een paar nadelen die je in overweging zou moeten nemen. Laat je niet ontmoedigen; het gaat erom de juiste keuze te maken voor jouw situatie. Laten we ze eens nader bekijken:

 1. Installatie
  Het installeren van netstroomverlichting kan wat gecompliceerder zijn. Je hebt mogelijk een elektricien nodig, vooral als er geen bestaande buitenstopcontacten zijn.
 2. Kosten
  In vergelijking met andere opties zoals zonne-verlichting, kan de initiële kost voor netstroomverlichting hoger zijn, zowel voor de aanschaf als voor de installatie.
 3. Vastliggende positie
  Eenmaal geïnstalleerd, kunnen ze lastig te verplaatsen zijn zonder een heel gedoe. Dus zorg ervoor dat je ze meteen op de juiste plek zet!
 4. Energieverbruik
  Ja, ze zijn betrouwbaar, maar ze verbruiken ook meer elektriciteit dan zonne-lampen, wat kan leiden tot hogere energierekeningen.
 5. Kabels en snoeren
  Niemand houdt van een rommelige tuin. Je moet mogelijk creatief zijn met het verbergen of ingraven van kabels om struikelgevaren en een rommelig uitzicht te voorkomen.
 6. Minder milieuvriendelijk
  Tenzij je thuis 100% groene energie gebruikt, draagt netstroomverlichting bij aan je ecologische voetafdruk.
 7. Veiligheidsrisico’s
  Er is altijd een klein risico op elektrische schokken of kortsluiting, vooral als de verlichting niet goed is geïnstalleerd of als er beschadigde bedrading is.

Dit is een eerlijke kijk op enkele nadelen van tuinverlichting op netstroom. Maar onthoud, elke keuze heeft zijn voor- en nadelen. Het belangrijkste is om te kiezen wat het beste past bij jouw behoeften en wat je wilt bereiken met je tuinverlichting. Succes met je beslissing!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *